Monday, 6 July 2015

#Cabaran20Hari - Tetamu Raya Paling Ditunggu-tunggu

Salam sejahtera.
 Salam Ramadhan.
Salam. Salam. Salam.

Sorry sebab terlewat update untuk hari ni punya entry.
Hehehe.
Sebenarnya baru sampai rumah ni. Tadi follow abah event buka puasa kat Sungai Petani.
By the way, kita straight ke cabaran kita hari nii.

"TETAMU RAYA PALING DITUNGGU-TUNGGU"

Ehemmmm! Hemm. hemmm..
Sapa tak tau Mira duk tertunggu-tunggu hari raya ni?
Nak tunggu 'mata air' tak dak air lagi.
Nak tunggu buah hati pun hati tak berbuah lagi.
Nak tunggu sapa ni?
Hehehe.

Senang ja. Mira tunggu kawan-kawan mai beraya kat rumah.
Selalu hari raya dua tiga orang yang kenai-kenai mai beraya kat rumah.
Kalau yang lain tu jarang sebab selalunya Mira yang ke rumah depa.
Tapi tak tau lah tahun ni macam mana cerita dia depa nii nak mai ka dak.
Sorang tu dah kahwin. So, raya first ni dia ikut husband dia beraya kat kampung husband dia. Sorang lagi tu tak tau lah katanya nak buat kenduri tunang lah pulak. 

Sudahnya tinggallah Mira nii haa dengan air tak dak hati tak berbuah lagi. Just simple. Hati tak berbuah lagi sebab air takdak nak siram. Hehehe.

Jadi, hampa semua macam mana?
Agak-agak ada dak yang tunggu Mira pi beraya ke rumah hampa?
Hehehe. Gurau ja.
Ok, nak sambung buat kad raya kawan sat. Tata.
See ya!
*END

#Cabaran20Hari
#PuasaRaya2015
#KelabBloggerBenAshaari
#ExchangeFeedGroup
#KBBA
#EFG
#LurveLifeMoments
#LLM
#HariKesepuluh
#Day10th

Luv ya . . 
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

No comments: