Wednesday, 15 July 2015

#Cabaran20Hari - Senarai Kuih Raya Pilihan Hati

Salam sejahtera.
 Salam Ramadhan.
Salam. Salam. Salam.

Hai semua! Hari ni dah hari ke-19 dah untuk cabaran 20 hari ni.
Sedihnya cabaran dah nak habis. Puasa pun dah nak habis.
Bila hujung-hujung puasa nii ramailah duk story pasai hari raya. Yalah, tajuk cabaran hari ni pun berkenaan hari raya jugak.

"SENARAI KUIH RAYA PILIHAN HATI"

Okay, kita kembali ke carta kuih raya kita. Kalau hari tu Mira buat Top 5 ja. Hari nii Mira up kan jadik Top 15. Hehehe.

So, bersabarlah scroll entri nii. Dan jangan lupa, nanti raya boleh cuba kuih raya nii semua kalau hampa terjumpa masa jalan beraya.

"TOP 15 KUIH RAYA PILIHAN HATI"

15. Biskut Cornflakes


gambar ni hiasan ja


14. Biskut Makmur


gambar ni hiasan ja


13. Kuih Kapit/ Sepit


gambar ni hiasan ja


12. Bahulu


gambar ni hiasan ja


11. Maruku


gambar ni hiasan ja


10. Kuih Siput


gambar ni hiasan ja


9. Cakar  Ayam


gambar ni hiasan ja


8. Almond London


gambar ni hiasan ja


7. Shortbread


gambar ni hiasan ja


6. Kuih Sarang Semut


gambar ni hiasan ja


5. Chocolate Chips

gambar ni hiasan ja


4. Biskut 'Y'


gambar ni hiasan ja


3. Biskut Kacang (Mazola)


gambar ni hiasan ja


2. Biskut Samperit


gambar ni hiasan ja


1. Cornflakes Madu


gambar ni hiasan ja


****************

Okay, dah habis dah TOP 15 Mira hari ni. Hehehe.

Sekarang ni Mira nak out dulu sebab nak siap-siap. Nanti Alia and yang lain mai jemput nak jalan-jalan beli barang hari ni...
Tata ^^

*END

p/s: excited sebenarnya nak kluar ni sebab boleh cari bahan nak buat puding oreo sekali. Yummy! First try. Kalau jadi Mira kongsi dengan hampa naa. Kalau tak kongsi kat sini tuu means tak jadik lerr... Hahaha


#Cabaran20Hari
#PuasaRaya2015
#KelabBloggerBenAshaari
#ExchangeFeedGroup
#KBBA
#EFG
#LurveLifeMoments
#LLM
#HariKesembilanBelas
#Day19th
Luv ya . . 
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

No comments: