Thursday, 9 July 2015

#Cabaran20Hari - Kuih Raya Paling Best

Salam sejahtera.
 Salam Ramadhan.
Salam. Salam. Salam.

Wah!! Bestlah tajuk hari ni! Tajuk apa? Jap.

"KUIH RAYA PALING BEST"

Sedapnya nak bercerita pasal kuih raya ni. Tapi sedih sebenarnya nak ucapkan Selamat Tinggal kepada Ramadhan yang dah tak berapa hari lagi dah nak balik ni. Hmm. Macam baru kemarin start puasa hari pertama kan?
Okay, macam biasa. Mira nak buat carta jugak.  Countdown TOP 5 Kuih Raya Paling Best bagi Mira.
Jom. Scroll sampai bawah.

5. SARANG SEMUT

gambar ni hiasan ja

4. SHORTBREAD

gambar ni hiasan ja

3. KUIH KAPIT

gambar ni hiasan ja

2. ALMOND LONDON

gambar ni hiasan ja

1. CORNFLAKES MADU

gambar ni hiasan ja.

Amacam Top 5 Kuih Raya ni? Best?
Hahahaha.

Okay simply nak cerita ke hampa 5 jenis kuih ni kuih WAJIB serbu kalau tuan rumah hidang. Especially Cornflakes Madu tuu. Boleh habis satu balang. Memang win ahh! Tahun lepas Mira siap banci semua kawan-kawan Mira rumah sapa yang ada Cornflakes Madu nak pi serbu makan. Hehehe. Sebab my Mum used to buy kuih raya instead of making it. So, she rather buy her favorite cookies ja lahh. Hehehe. Nak suruh dia beli Cornflakes Madu memang tak dapatlah sebab dia tak suka sangat kuih tu. Jadi disebabkan hari raya disamping berkunjung kita kenalah serbu kuih raya jugak. Hahaha. Tak tak! Jangan gelojoh. Slow and steady okay.

Actually ada lagi satu kuih raya yang best dan agak win jugak. Kuih ni memang legend. Kalau raya tak jumpa kuih ni rasa macam incomplete ja. Nak tau kuih apa? 

Mai scroll sikit lagi.

Tadaa!

gambar ni hiasan ja.

Obviously ramai yang kenalkan dengan kuih ni? Betulkan hampa akan rasa incomplete raya kalau tak terjumpa kuih ni. Tambah-tambah kalau hampa tu hantu semperit. Hahaha.

Jadi, apa kuih raya hampa yang paling best?

*END

#Cabaran20Hari
#PuasaRaya2015
#KelabBloggerBenAshaari
#ExchangeFeedGroup
#KBBA
#EFG
#LurveLifeMoments
#LLM
#HariKetigaBelas
#Day13th

Luv ya . . 
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

No comments: