Thursday, 6 November 2014

Comeback!


Hola hola hola yaribba!
Haa~ Ambik kau.
Berbulan-bulan tak berupdate.
Kut laa nak bwt schedule post ka apa ka.
Hahaha.

Fuuhhh fuuhh fuuhhh~
Kasi hilang itu suma sawang-sawangan and habuk-habukkan.
Okehh.
Ready for comeback!

Err~
Nak cerita pasal apa ea?
Hmmm.
Ada idea dak?
Mira tak tau nak cerita apa.
Ohh btw, Mira kena stopkan kejap JunaSara sebab second blog Mira ada problem sikit.
Klaw ada nampak update tuu semua entry autopost.
Lurve, Life, Moments? Hmmmm.
Cerita pasal moment boleh kut?

Okayy.
Nak cerita pasal moment Mira masa seminggu lepas.
Lebih tepat, masa exam week.
Perghhh~ Sadis cek oiii.
Bukan sadis apa pun.
Salah sendiri sebab tak manage masa dengan betui. (padan muka)
Akibatnya, hmmmm~
Tanggung laa. 
2 jam memerah otak yang dah kering dengan jawapan.

First day,
Paper Law.
Paper yang killer bagi Mira sebab Mira tak suka baca fakta.
Tapi, disebabkan nii ilmu, tak suka pun kena belajaq suka laa.
Punya sakan fokus yang nii.
Seminggu tuu asyik menghadap Law jaa.
Hangout pun dengan Law jaa.
Madam Izzati punya penangan. terngiang-ngiang leteran berbaur nasihat beliau.
Malah, masa jawab tuu duk teringat jaa apa yang beliau pesan dalam kelas.
Secara jujur, Mira suka beliau mengajar subjek tuu.
Hopefully bolehlah nak lulus.
Memang tak letak harapan tinggi sebab sekadar yang Mira tau saja jawab pun.
Carry mark pun membantu jugak laa walaupun carry mark tak sampai markah lulus pun.
Lepas habis jawab rasa lega sebab dah terlepas satu beban.
Rasa macam Lawyer letak jawatan pun hado~

Second day,
Hari kedua pulak jawab paper akaun.
Jadi accountant seketika.
Oh yeah!
Nak kata killer pun tak tak killer pun tak.
Sedang-sedang laa.
Overall memang boleh jawab dengan jayanya.
Mana nak sangka, kebetulan soalan pulak memang lebih kurang jaa dengan past year.
Yang tak boleh blahnya, ada yang sama dengan latihan yang Mira duk buat masa self-study.
pfffttt~
Boleh jawab? Hmmm. Entahlahh.
Yang nii harapan sampai A jaa. Tak sampai A+ pun.

Last day,
Ini paling sadis~
Records Management.
Ku fikirkan paper nii mudah.
Jadi ku ambil mudah.
akhirnya!! Padan muka.
2 jam dalam dewan serupa duk nganga macam tak pernah belajar subjek tuu.
Pengajaran untuk semester depan~ 
Jangan pernah ambil mudah walaupun subjek tuu sesimple alam.
Hmmmm~
Bukan nak kata.
Objektif tuu boleh laa nak hentam baling dadu.
*tapi x da laa Mira buat. Mira pikir betui2 sebelum jawab.
Masuk subjektif jaa. Alahaii~
Sedikit penyesalan mengenangkan soalan yang naik mirip dengan past sem question. Hesyyyy~ Rasa cam nak ketuk kepala yang boleh melupakan benda tuu.
Bukan x baca~ Baca jaa.
Tapi, mungkin rezeki tak dak kut nak ingat semua benda2 tuu. 
Jadi, 2 jam yang amat sadis berakhir dengan satu soalan subjektif tiada jawapan.
Bukan apa~ Dah tak tau nak goreng apa dah.
Semua benda tak kena.
So, untuk mudahkan lecturer yang marking, tinggal je kosong.
Takde susah hati dia nak mark. Keh3.

Btw, sampai sini dulu kut pertemuan kita.
*Next week nak vacay sampai lebam. Tanpa sebarang electronic device. Hopefully, menjadi~ lalalala
Tata ^^

Luv ya . . 
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

No comments: