Wednesday, 19 November 2014

Hello YJH!

Salam sejahtera semua!
Okay, hari nii nak cerita ceriti pasal ke'crazy'ian Mira terhadap K-Pop dua tiga menjak nii.
Lebih simple starting from awal November lepas.
Yang boleh start crazy tuu sebab tension jawab paper exam.
Lalalala.
Nak lepas tension punya pasal ter'crazy' lahh pulak kat K-Pop nii.
Padahal bukannya gila sangat kat K-Pop pun.
Sekadar nak dengaq lagu jaa.
Habis ja jawab exam hari last tuu, balik bilik bukan nak kemas barang tau.
Balik bilik bukak laptop terus connect internet pastu bukak Youtube.
Kehkehkeh.
Kena ketuk kepala sekali baru tau.
Kat ruangan search tuu Mira taip laa keyword nii
"YONG JUN HYUNG"

Dan tak sampai beberapa minit macam video latest dia keluar.
Wahhh! Banyak giler..
Termasuklah "MV FLOWER" iaitu lagu dia sendiri.
Solo debut okayy.


Kenapa Mira taip Yong Jun Hyung?
Sebab dalam enam orang anggota BEAST tuu Mira bias kat YJH.
Karakter dia unik okayy.
And dia seorang komposer lagu.
Setakat nii yang daebak ialah lagu "GOOD LUCK" nyanyian BEAST sendiri.
Waaaa! Matured beb lagu nii. Hmmm.

Nii wallpaper desktop lappy Mira. Hehehe.
Ohh ya! Lagu GOOD LUCK nii lagu yang BEAST buat comeback hari tuu.
Bulan Julai kalau tak salah.
Seriously, MV Good Luck pun daebak kali nii.
The next week bila Mira dah balik rumah.
Lagi lerr teruk demam YJH melanda.
Hahahaha.
Dah macam kemaruk gila nak tengok YJH.
Almost all video YJH dengan BEAST Mira tengok.
Kalau jumpa yang best tuu Mira download laa.
Storage banyak lagii~
Seminggu pertama di rumah jangan laa ada sapa2 ajak keluar jalan or jumpa.
Pasti akan ditolak mentah-mentah.
Okayy~ POYO Mira POYO!
Dua hari Mira menghadap laptop sambil siapkan felt keychain kawan2 adik.
Mira tengok YJH berlakon laa dalam cerita MONSTAR!
Dalam Monstar YJH pegang watak Yoon Seol Chan.
Seorang artis yang agak annoying+ego.
Dia suka kat heroin Min Se Yi tapi tak mau mengaku.
Masa dia masuk sekolah dia duduk sebelah Se Yi and sekelas dengan childhood friend dia dulu Jung Sun Woo. Comel sangat bila Seol Chan jealous dengan Sun Woo yang rapat dengan Se Yi.
Anyonyonyoo~


Habis cerita Monstar Mira tengok Weekly Idol pulak.
Banyak group jugak yang Mira tengok.
Weekly Idol 2014.
First, of course laa tengok yang YJH solo. Pastu Beast, Infinite, GD, Teen Top and so on.
Best sangat2 sangat~ 


This week Mira tengok cousin Lee Gi Kwang debut.


Twitter LGK~

Cousin LGK debut as group ZPZG.
Group yang baru sesangat debut.
Ada masa kat M-Countdown tapi Mira sempat tengok akhir-akhir jaa.
So, nak tengok sungguh2 cousin LGK nii terus laa search kat youtube ZPZG nii.
Ohh btw, sebelum tuu.



ZPZG is stand for Zest Play Zest Grow.
Terdiri daripada empat orang ahli.
Nanti kalau rajin Mira buat entri pasal ZPZG nii. 
Lagu debut depa tajuknya "GO CRAZY".
The best part is dah ada MV punn.
Cepat kan?
Tajuk lagu macam tajuk lagu 2PM punya tapi rentak dia berbeza.
Mira rasa this group will be the next feveret group Mira kot.
Tapi apa-apa pun BEAST tetap yang teratas laa. Hehe.
Mana boleh campak YJH punya grup ke bawah.
Huhu ^^
Junhyung's derp photo masa kena denda kat Weekly Idol 2014. Hahaha. Too cute, too funny.

Since dah masuk minggu ke-3 Mira bercuti nii kenalah slow balik fever tersebut.
Tapi not say goodbye laa to YJH.
YJH selalu kat henfon. Hahaha.
Anyway, Mira kan soulmate dia. Hehehe.
Okay, sampai sini dulu ye cerita gila K-Pop Mira.
See yaa!
Tata ^^
Luv ya . . 
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

#Title Please


dan salam sejahtera kepada semua pembaca LLM...

Semalam tengah bosan sengsorang Mira blogwaking laa kat blog orang.
Cari inspirasi dan idea untuk mantapkan hobi sampingan Mira..

Dalam pada tuu, Mira sempat jugak godek balik entri2 Mira yang lepas.
Ya ampunn!!
Malu pulak bila baca balik entri zaman memula nak blogging dulu.
Everything nak share dalam nii.
Pasal crush, putus cinta, patah hati, sad moment, happy moment, unacceptable moment...
Alaa~ Semua laaa.
Dan secara tak langsung Mira dapati...
[Setelah berhasil menggodek2 kat belog lain sama]

Mira dapati bahawa kita sebenarnya boleh jugak mengukur tahap kematangan seseorang itu melalui gaya penulisan dia.
Come to talk on it..
Yeah, kalau memang pembaca setia Mira, mesti perasan yang gaya entri post Mira sedikit lain dari setahun ke setahun..

Contoh:

Masa tahun 2011, masa nii Mira baru start blogging.
Memang masih buta lagi pasal dunia blog,.
Tak sempat nak selam dah tenggelam hanyut..
Terkapai-kapai meraih trafik..
Mira ambil SPM sama tahun nii..
Masa tuu, gaya post Mira tak dak nak eja panjang2 macam nii...
Semua guna bahasa SMS time tuu..
[Contoh ayat: Sye ska hidop yg bhgia!!]

Masa 2014, [sekarang]
Sekarang Mira dah ada ilmu sikit pasal dunia blogging nii..
Kekadang tuu sampai obses..
Pantang ada assignment yang boleh cerita pasal blog, mesti nak taruk jugak cerita pasal blog as a selingan..
Bukan nak cari trafik ke nak kejar followers tapi faham tak when you are being obsessive about something you never stop talking about it,
Eleh.. Macam kalau kita minat sesuatu contoh macam minat kat kucing, yeah! Every second semua pasal kucing jaa.
Then, macam tuu laa Mira sekarang nii.
Memang laa Mira akui yang Mira amat jarang nak update kat blog sekarang pasal semua Lurve, Life and Moments Mira..
But then, don't worry...
Every moment tersimpan kemas dalam otak nii...
Kecuali kalau ter'amnesia' laa...
Hehehe.

I just think that I'm gonna end this entry...
Nak sambung drafting new project yang akan launch next year.
Tapi, tak tau lagi nak launch bila..
Mira ada banyak masa free next year..
Since Mira pun dah nak grad tak lama lagi! [April 2015]
Tashaaamanshaaabarrrrrrrnyaa~

Nite..
Tata^^

Luv ya . . 
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Thursday, 6 November 2014

Comeback!


Hola hola hola yaribba!
Haa~ Ambik kau.
Berbulan-bulan tak berupdate.
Kut laa nak bwt schedule post ka apa ka.
Hahaha.

Fuuhhh fuuhh fuuhhh~
Kasi hilang itu suma sawang-sawangan and habuk-habukkan.
Okehh.
Ready for comeback!

Err~
Nak cerita pasal apa ea?
Hmmm.
Ada idea dak?
Mira tak tau nak cerita apa.
Ohh btw, Mira kena stopkan kejap JunaSara sebab second blog Mira ada problem sikit.
Klaw ada nampak update tuu semua entry autopost.
Lurve, Life, Moments? Hmmmm.
Cerita pasal moment boleh kut?

Okayy.
Nak cerita pasal moment Mira masa seminggu lepas.
Lebih tepat, masa exam week.
Perghhh~ Sadis cek oiii.
Bukan sadis apa pun.
Salah sendiri sebab tak manage masa dengan betui. (padan muka)
Akibatnya, hmmmm~
Tanggung laa. 
2 jam memerah otak yang dah kering dengan jawapan.

First day,
Paper Law.
Paper yang killer bagi Mira sebab Mira tak suka baca fakta.
Tapi, disebabkan nii ilmu, tak suka pun kena belajaq suka laa.
Punya sakan fokus yang nii.
Seminggu tuu asyik menghadap Law jaa.
Hangout pun dengan Law jaa.
Madam Izzati punya penangan. terngiang-ngiang leteran berbaur nasihat beliau.
Malah, masa jawab tuu duk teringat jaa apa yang beliau pesan dalam kelas.
Secara jujur, Mira suka beliau mengajar subjek tuu.
Hopefully bolehlah nak lulus.
Memang tak letak harapan tinggi sebab sekadar yang Mira tau saja jawab pun.
Carry mark pun membantu jugak laa walaupun carry mark tak sampai markah lulus pun.
Lepas habis jawab rasa lega sebab dah terlepas satu beban.
Rasa macam Lawyer letak jawatan pun hado~

Second day,
Hari kedua pulak jawab paper akaun.
Jadi accountant seketika.
Oh yeah!
Nak kata killer pun tak tak killer pun tak.
Sedang-sedang laa.
Overall memang boleh jawab dengan jayanya.
Mana nak sangka, kebetulan soalan pulak memang lebih kurang jaa dengan past year.
Yang tak boleh blahnya, ada yang sama dengan latihan yang Mira duk buat masa self-study.
pfffttt~
Boleh jawab? Hmmm. Entahlahh.
Yang nii harapan sampai A jaa. Tak sampai A+ pun.

Last day,
Ini paling sadis~
Records Management.
Ku fikirkan paper nii mudah.
Jadi ku ambil mudah.
akhirnya!! Padan muka.
2 jam dalam dewan serupa duk nganga macam tak pernah belajar subjek tuu.
Pengajaran untuk semester depan~ 
Jangan pernah ambil mudah walaupun subjek tuu sesimple alam.
Hmmmm~
Bukan nak kata.
Objektif tuu boleh laa nak hentam baling dadu.
*tapi x da laa Mira buat. Mira pikir betui2 sebelum jawab.
Masuk subjektif jaa. Alahaii~
Sedikit penyesalan mengenangkan soalan yang naik mirip dengan past sem question. Hesyyyy~ Rasa cam nak ketuk kepala yang boleh melupakan benda tuu.
Bukan x baca~ Baca jaa.
Tapi, mungkin rezeki tak dak kut nak ingat semua benda2 tuu. 
Jadi, 2 jam yang amat sadis berakhir dengan satu soalan subjektif tiada jawapan.
Bukan apa~ Dah tak tau nak goreng apa dah.
Semua benda tak kena.
So, untuk mudahkan lecturer yang marking, tinggal je kosong.
Takde susah hati dia nak mark. Keh3.

Btw, sampai sini dulu kut pertemuan kita.
*Next week nak vacay sampai lebam. Tanpa sebarang electronic device. Hopefully, menjadi~ lalalala
Tata ^^

Luv ya . . 
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^