Wednesday, 8 October 2014

Budak Merajuk

hai hai hai!
<lambai tangan>
Salam Aidil Adha.
haaa. Sapa buat korban nii? Angkat jari!
Oraite. Hahaha.
Hari raya pertama yang lepas my abeoji buat korban.
Untuk adik Mira yang lelaki tuu laa.
Bila dapat daging korban tuu terus perasing yang mana nak sedekah yang mana nak makan.
Sebab yang kita boleh makan 1/3 bahagian dari bahagian korban tersebut. Kalau tak salah laa. sila rujuk balik, and kalau salah tolong bertulkan. =)
Lepas bahagi2 semua tinggallah daging bahagian kami semua nii.
Jadi, bawak balik kampung kat Kubor Panjang.
*okay sapa tau kat mana? 10 markah.
Nak buat kat rumah takda air.
Lagipun memang ada plan nak buat kenduri adik beradik kat kampung pun.
So, angkut semua pergi proses and bersiang kat kampung.
Masa duk kampung, punyalah ramai sanak saudara balik.
Tak sangka pulak. Ramai sungguh. Yang jauh-jauh pun pakat balik memenuhi rumah Tok Usu.
Lagipun rumah tok usu tuu memang tempat berkumpul paling strategik laa wa cakap luu.
Luas!
Jadi kenduri yang sepatutnya raya kedua dianjakkan ke raya pertama.
Dijadikan cerita, si Alauyah, mak sedara Mira paling muda nii pun balik jugak.
Asyik berkepit jaa dengan Mira.
Masa orang lain sibuk kat dapur, Mira kalut main dengan budak-budak kecik tuu.
Maklumlahh babysitter terlatih, Hehehe,
Pastu, dalam masa yang sama, ada orang baru dalam family besar kami.
Alia Aleesha.
Baby lagi. Mira takut nak jaga sebab kecik sangat. Dia tahu nangis all the time.
Takut sikit. Kekok pun hadoo. Tapi lelama tuu biasa la. keh3.
Mira ambik si Alia Aleesha tuu nak mengasuh.
Si Alauyah pun apa lagi.
Tayang muka cute dia laa. Comeyy jaa.
Masa Mira duk layankan si kecik tuu, Alauyah sikit pun tak bercakap dengan Mira.
Jealous laa tuu.
Last-last mak Aleesha mai balik sebab nak bagi Aleesha tidur.
Mira pun kembalilah melayan keletah Alauyah.
Surprisingly dia cakap, "P la main dengan tuu."
'Dia maksudkan Aleesha'
Dalam hati, Mira fikir. 'Oh, dah pandai jealous Alauyah nii.'
Puas gila Mira pujuk dia, sampai last sekali baru dia okay.
Siap tak mau balik lagi lepas makan tu.
Letih betul layan keletah budak kecik nii.
Nak nak pulak yang baru nak membesar.
Kena tapis betui2 dos and donts.
Btw, Alauyah dah pandai selfie.
Mengalahkan Mira kut dia selfie.
Comey betui.

Okayy, jum hakak lanje satu gambaq Alauyah.
Tapi nii mira tangkap masa besday dia hari tuu.

Tadaa!


*Taken by using ASUS ZenFone Camera mood Normal.

Hoyeahh! Muahh.
Okay~ Sampai sini dulu ea. Nanti Mira tulis lagikk~
Tata ^^

Luv ya . . 
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Sunday, 5 October 2014

Selamat Hari Raya Aidil Adha!

First of all, 
Mira nak mengambil kesempatan ni untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Adha kepada seluruh umat Islam tak kira di mana sahaja anda berada.
Selamat menjalani ibadah korban.
Ketika ini, Mira agak sibuk.
Mana nak urus hal rumah. (tolong parents apa yang patut)
Mana nak study.
Mana nak siapkan order.
Banyakkan.
Uwaaa!! Final dah nak dekat.
Hari nii Mira ber'korban' masa untuk 3 papers yang ada final tersebut.
Harap-harapnya membuahkan hasil.
In sya Allah.
Amiin.
Semoga bertemu lagi.
aumm auummm.
Tata^^
Luv ya . . 
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^