Tuesday, 20 May 2014

Pertandingan Sempena Hari Pengguna Malaysia 2014


dan salam sejahtera.
Hai alls~~ Kekeke.
Rindu Mira tak?
Tak rindu? Alaaaa~
"Rindu rindukanlah diriku
Sepanjang hari-harimu"
Eh! ternyanyi lagu Encik Mimpi pulak~
Alahaii.
maaf yaa~

Okay. Since dah lama Mira tak berupdate, malam nii Mira nak update something kat LLM nii.
Apa dia?
Mehh! Check it out gambaq yang Mira printscreen nii.


Boleh klik! klik! kat gambar nii.
Mira sebenarnya dah dua tahun tak join pertandingan Hari Pengguna nii.
Sebab Mira terlupa dan tak sempat.

Kalau anda semua nak tahu setiap tahun Hari Pengguna Malaysia(HPM) akan mengadakan pertandingan untuk celebrate HPM nii.
Dalam banyak-banyak pertandingan esei yang Mira masuk, pertandingan anjuran FOMCA nii antara pertandingan paling best yang Mira pernah join.
Bukan setakat hadiahnya lumayan tapi Mira boleh menambah ilmu pengetahuan Mira sekali.
Ya lah, tajuk-tajuk yang diberikan selalu up-to-date dan berkenaan isu semasa yang ada kaitan dengan kehidupan seharian kita.

Anda semua merupakan PENGGUNA.
Ini Fakta!
Seriously, betul kan?
Jangan nak tipulah anda bukannya seorang pengguna.
Orang sediakan pengangkutan awam, anda guna. Kan?
Kalau tak pun, orang sediakan 'public phone'. anda guna? Walaupun sekarang nii memang laa teknologi canggih dengan gadjet2 bagai. Tapi kalau kecemasan, mostly mesti nak cari public phone kan?
Oh ya! Sumber air, tenaga, line internet, line telefon.
Mesti korang guna kan?
So, terbuktilah anda seorang pengguna.
(Yang nii Mira sebut random je. Kalau anda tak guna tak pe lah)

Oraite!
Ada tak yang berminat nak join Pertandingan HPM nii?
Kalau ada klik je kat gambar atas tuu.
Kalau tak nak join pun tak pe. Bukan paksaan laa.

Okayy.
Before apa-apa Mira nak out dulu nii.
Nak rehatkan otak.
Main Candy Crush jap!
Siang tadi letih jalan-jalan and lepakKing area Pokok Sena nii haa. 


#Throwback!!
*Nii pic masa Mira menang 1st place dalam pertandingan Esei kategori Menengah Atas HPM 2010.
Masa nii baru form 4. Ekekeke. Alhamdulillah. Rezeki.
#PhotoSource: Facebook saye. Hehe.

Tata ^^


Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

No comments: