Wednesday, 28 May 2014

Nak Benda Ni. Boleh?

Olla my readers and friends!!
Kabare? Haaa. Jowo sikit nii.
Isnin minggu lepas Mira dah meluangkan masa berjalan-jalan dan berlegar-legar sekitar ruang legar UTC Kedah.
Niat asal cuma nak pergi cari buku masakan dan jahitan kat Pustaka Union City Plaza.
Oh ya! Before tuu Mira melawat ke SMKDSO dulu.
Tanya khabar cikgu-cikgu yang dirindui.
Berbalik kepada title malam nii.
Nak Benda Ni. Boleh?
Benda apa laa Mira nak nii kan?
Mira nak nii.


Haa. Yang nii laa.
Masa tengah tunggu Aliaa beli casing baru untuk Quatro nya Mira usha hand phone.
Mira usha sebab nak survey and seriously nak beli.
Memang sayangkan Samsung nii.


Tapi, 
Smart phone nii selalunya bila dah lebih dari jangka hayat warranty dy, mula laa nak macam-macam.
Eh! Gila tak sayang. Mira guna duit gaji sendiri tau beli benda nii.
Sayang sangat-sangat.
Memula tuu ingat nak tanya uncle tuu pasal harga Xperia C macam yang classmate Mira guna tuu.


Uncle tuu cerita habis pasal specs hand phone tersebut.
Dy tolong buat perbandingan specs dan harga antara Lenovo dengan Xperia.


At the end dia kata, "You kalau you nak cari smartphone dengan camera yang MP tinggi I suggest you ambik yang ni laa."
Dy keluar kan hand phone Ninetology tersebut pastu dy buka plastik nak tunjuk betapa cameranya santekk!
Mira pun terus laa jatuh hati.
Kalau korang nak tengok specs hand phone nii boleh ke GSM Arena.
Mira pasal dah alang-alang ada kat situ so, terus tanya je laa.
Di samping memang cadang nak survey harga sekalian.

Mira tanya uncle tuu harga phone tu. Sebab macam memang dah berkenan pun.
Harga asal dy 1000++.
Tapi sekarang ni tengah promotion. Jadi harga dy tinggal dalam range 600 - 700 je.
Giler!
Sapa nak bagi kau hand phone specs RM1000 dengan harga RM700?
Awesome!
Mira teringin warna putih.
Tapi warna putih tuu dalam range 800 - 900.
Sebab dy ada tambahan function. Hehe.
Model u9z1+ haa.

So, Mira terfikir-fikir nak beli ke tak.
Sebab selalunya benda yang Mira nak beli mesti akan ada kawan Mira yang pakai dulu.
Nanti diorang mesti kata "Eh! Ko tiru aku kenapa?"
Itu yang Mira macam sangsi je nak beli tuu.
Tahan je laa pakai Samseng nii haa.
After this kalau nak beli pun nak usha Ninetology jugak laa.
Buatan Malaysia~
Actually jenama tuu tak penting.
Yang penting dy tahan. Itu je.

Korang mesti hairan kenapa Mira takde nak wish for I-Phone yang santekk tuu kan?
Okayy. Dulu memang ada pasang niat nak pakai I-Phone.
Tapi, bila pikir balik, rugilaa!
Lagipun Mira memang tak berapa nak mampu sangat dengan barangan keluaran Apple Inc. nii.


Student lagi kan?
Pastu masa trend orang pakat guna Blackberry, pun ad pasang angan-angan.


Nak mintak abah belikan?
Memang tak dapatlah.
Memang kena usaha sendiri untuk dapatkan benda yang Mira nak.
Selalunya abah support dari segi duit minyak kereta dan duit shopping buku and barang-barang kelengkapan diri.
Gadjet semua tuu sponsor sendiri.
Duit tuu bukan senang nak cari.
Haa~ Kan Mira dah merapu lebih dari tajuk.
So, korang! Doa-doakanlah Mira ada bajet nak beli phone baru.

Kalau bukan macam yang Mira impikan pun tak pa laa.
Hopeful! Please!
Tata ^^

Love ya . . 
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

No comments: