Wednesday, 28 May 2014

Nak Benda Ni. Boleh?

Olla my readers and friends!!
Kabare? Haaa. Jowo sikit nii.
Isnin minggu lepas Mira dah meluangkan masa berjalan-jalan dan berlegar-legar sekitar ruang legar UTC Kedah.
Niat asal cuma nak pergi cari buku masakan dan jahitan kat Pustaka Union City Plaza.
Oh ya! Before tuu Mira melawat ke SMKDSO dulu.
Tanya khabar cikgu-cikgu yang dirindui.
Berbalik kepada title malam nii.
Nak Benda Ni. Boleh?
Benda apa laa Mira nak nii kan?
Mira nak nii.


Haa. Yang nii laa.
Masa tengah tunggu Aliaa beli casing baru untuk Quatro nya Mira usha hand phone.
Mira usha sebab nak survey and seriously nak beli.
Memang sayangkan Samsung nii.


Tapi, 
Smart phone nii selalunya bila dah lebih dari jangka hayat warranty dy, mula laa nak macam-macam.
Eh! Gila tak sayang. Mira guna duit gaji sendiri tau beli benda nii.
Sayang sangat-sangat.
Memula tuu ingat nak tanya uncle tuu pasal harga Xperia C macam yang classmate Mira guna tuu.


Uncle tuu cerita habis pasal specs hand phone tersebut.
Dy tolong buat perbandingan specs dan harga antara Lenovo dengan Xperia.


At the end dia kata, "You kalau you nak cari smartphone dengan camera yang MP tinggi I suggest you ambik yang ni laa."
Dy keluar kan hand phone Ninetology tersebut pastu dy buka plastik nak tunjuk betapa cameranya santekk!
Mira pun terus laa jatuh hati.
Kalau korang nak tengok specs hand phone nii boleh ke GSM Arena.
Mira pasal dah alang-alang ada kat situ so, terus tanya je laa.
Di samping memang cadang nak survey harga sekalian.

Mira tanya uncle tuu harga phone tu. Sebab macam memang dah berkenan pun.
Harga asal dy 1000++.
Tapi sekarang ni tengah promotion. Jadi harga dy tinggal dalam range 600 - 700 je.
Giler!
Sapa nak bagi kau hand phone specs RM1000 dengan harga RM700?
Awesome!
Mira teringin warna putih.
Tapi warna putih tuu dalam range 800 - 900.
Sebab dy ada tambahan function. Hehe.
Model u9z1+ haa.

So, Mira terfikir-fikir nak beli ke tak.
Sebab selalunya benda yang Mira nak beli mesti akan ada kawan Mira yang pakai dulu.
Nanti diorang mesti kata "Eh! Ko tiru aku kenapa?"
Itu yang Mira macam sangsi je nak beli tuu.
Tahan je laa pakai Samseng nii haa.
After this kalau nak beli pun nak usha Ninetology jugak laa.
Buatan Malaysia~
Actually jenama tuu tak penting.
Yang penting dy tahan. Itu je.

Korang mesti hairan kenapa Mira takde nak wish for I-Phone yang santekk tuu kan?
Okayy. Dulu memang ada pasang niat nak pakai I-Phone.
Tapi, bila pikir balik, rugilaa!
Lagipun Mira memang tak berapa nak mampu sangat dengan barangan keluaran Apple Inc. nii.


Student lagi kan?
Pastu masa trend orang pakat guna Blackberry, pun ad pasang angan-angan.


Nak mintak abah belikan?
Memang tak dapatlah.
Memang kena usaha sendiri untuk dapatkan benda yang Mira nak.
Selalunya abah support dari segi duit minyak kereta dan duit shopping buku and barang-barang kelengkapan diri.
Gadjet semua tuu sponsor sendiri.
Duit tuu bukan senang nak cari.
Haa~ Kan Mira dah merapu lebih dari tajuk.
So, korang! Doa-doakanlah Mira ada bajet nak beli phone baru.

Kalau bukan macam yang Mira impikan pun tak pa laa.
Hopeful! Please!
Tata ^^

Love ya . . 
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Thursday, 22 May 2014

GIVEAWAY: I LOVE PERFUME


One more GA for tonight!
Jom! KLIK! kat banner kalau nak join.


KENAPA AWAK SUKA PERFUME?

1. First of all, saya memang suka minyak wangi. Saya suka kumpul minyak wangi selain dari suka pakai. Saya ada banyak koleksi minyak wangi. Setiap minyak wangi tuu ada moment dia yang tersendiri. Dan setiap minyak wangi ada masa dan ketikanya saya nak guna. Contohnya, minyak wangi untuk ke kelas, minyak wangi untuk bersukan, dan sebagainya. 

2. Bagi saya setiap minyak wangi tuu ada auranya yang tersendiri. Kalau macam saya ada presentation, saya akan kenakan minyak wangi yang boleh beri keyakinan diri kepada saya untuk berhadapan dengan orang ramai. Lagipun saya study dalam bidang Kesetiausahaan. 

3. Last sekali saya suka perfume sebab bentuk botol perfume nii pelbagai. Cantik. Boleh buat koleksi. Selain dari bau dia yang wangi. Kalau saya jumpa perfume dengan botol yang unik plus harga dy pun murah dan mampu milik saya akan usahakan sampai dapat. =) 

**************
Okey korang. 
GA nii tamat pada
25 MEI 2014 : 11.59.00 p.m.
*bestnya kalau dapat perfume nii~

Luv ya . . 
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

GIVE AWAY CONTEST: WIDE HALFMOON SHAWL MARJAN FOR FREE !


Hai!
Tak mau cakap banyak dah.
Jom join Give Away nii.
Awesome baq hang.
Kalau naseb baik boleh menang haa.
Dapat shawl boleh pakai raya nanti~
Yang laki pun boleh join.
Jadi.....

KLIK! banner bawah nii untuk join this awesome GA.


Satu Malaysia boleh join!
Tarikh tamat GA nii:

28 MEI 2014!

Hari nii baru 22 Mei.
So, anda ada masa lagi nak join.

Luv ya . . 
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Tuesday, 20 May 2014

Pertandingan Sempena Hari Pengguna Malaysia 2014


dan salam sejahtera.
Hai alls~~ Kekeke.
Rindu Mira tak?
Tak rindu? Alaaaa~
"Rindu rindukanlah diriku
Sepanjang hari-harimu"
Eh! ternyanyi lagu Encik Mimpi pulak~
Alahaii.
maaf yaa~

Okay. Since dah lama Mira tak berupdate, malam nii Mira nak update something kat LLM nii.
Apa dia?
Mehh! Check it out gambaq yang Mira printscreen nii.


Boleh klik! klik! kat gambar nii.
Mira sebenarnya dah dua tahun tak join pertandingan Hari Pengguna nii.
Sebab Mira terlupa dan tak sempat.

Kalau anda semua nak tahu setiap tahun Hari Pengguna Malaysia(HPM) akan mengadakan pertandingan untuk celebrate HPM nii.
Dalam banyak-banyak pertandingan esei yang Mira masuk, pertandingan anjuran FOMCA nii antara pertandingan paling best yang Mira pernah join.
Bukan setakat hadiahnya lumayan tapi Mira boleh menambah ilmu pengetahuan Mira sekali.
Ya lah, tajuk-tajuk yang diberikan selalu up-to-date dan berkenaan isu semasa yang ada kaitan dengan kehidupan seharian kita.

Anda semua merupakan PENGGUNA.
Ini Fakta!
Seriously, betul kan?
Jangan nak tipulah anda bukannya seorang pengguna.
Orang sediakan pengangkutan awam, anda guna. Kan?
Kalau tak pun, orang sediakan 'public phone'. anda guna? Walaupun sekarang nii memang laa teknologi canggih dengan gadjet2 bagai. Tapi kalau kecemasan, mostly mesti nak cari public phone kan?
Oh ya! Sumber air, tenaga, line internet, line telefon.
Mesti korang guna kan?
So, terbuktilah anda seorang pengguna.
(Yang nii Mira sebut random je. Kalau anda tak guna tak pe lah)

Oraite!
Ada tak yang berminat nak join Pertandingan HPM nii?
Kalau ada klik je kat gambar atas tuu.
Kalau tak nak join pun tak pe. Bukan paksaan laa.

Okayy.
Before apa-apa Mira nak out dulu nii.
Nak rehatkan otak.
Main Candy Crush jap!
Siang tadi letih jalan-jalan and lepakKing area Pokok Sena nii haa. 


#Throwback!!
*Nii pic masa Mira menang 1st place dalam pertandingan Esei kategori Menengah Atas HPM 2010.
Masa nii baru form 4. Ekekeke. Alhamdulillah. Rezeki.
#PhotoSource: Facebook saye. Hehe.

Tata ^^


Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Monday, 19 May 2014

Segmen Geng Blogwalkers by Nurfaezah Abdullah


Okayy~
Rajin sikit nii.
Jalan-jalan tadi terjumpa satu segmen.
Bunyinya menarik.
lagipun segmen nii datang jauh dari Brunei.
Hai FAE~ Selamat berkenalan. (lambai tangan)
Salam dari Kedah, Malaysia~


Klik banner kalau nak JOIN.

Mira nak jawab soalan Fae bagi untuk segmen nii.

Soalan:
Translate kan ayat bahasa Melayu Brunei ini ke Bahasa Malaysia.
"Inda ku merati kurapak Brunei"

Jawapan:
"Aku tidak pandai/reti cakap Brunei"

Hehehe. Betul tak Fae?
Mira tanyakan encik Google je tadi. Hehe.
So, jom laa sama-sama kita meriahkan segmen Fae nii!! Klik gambar kat atas ea.
Tata ^^

Luv ya . .
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Saturday, 17 May 2014

Mini GA Cash RM50 by Emas Putih #part3

Join jom segmen Kak Emas Putih nii.
As-Salam

[ Tekan banner di atas kalau nak join ]

Mini GA Cash Rm50 by Emas Putih #part3 ini dianjurkan oleh Emas Putih 


Luv ya . .
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Monday, 12 May 2014

#200


dan salam sejahtera.
Holla everybody.
Satu bulan satu post.
Short entry tonight.
Hehehe.
Ya laa. Ingat senang ka nak spend time untuk semua benda.
I thought that lepas habis LI Mira akan free.
Tapi ada juga kekangan dari segi line dan masa.
aduhaii.

So officially today!
Mira nak umumkan follower LLM ke #200
Jeng jeng jeng

naniedean


Well, THANKS and CONGRATE naniedean sebab menjadi followers belog Mira nii & sudi follow belog Mira yang dah lama jarang berupdate nii.
And also menggenap list follower kepada #200.
Hopefully rajin-rajinlah singgah sini ea.

Okay that's all for tonight.
Badan dah letih.
Mengharap cerita Junaidi dan Maisarah sampai ke penghujung di belog.
Sekarang baru part nak kahwin.
Entah bila nak update.
Short entry nii pun sangkut berkali-kali.

#Sambung Detective Conan.
Mira dah jatuh hati balik kat Shinichi Kudou.
Tata. ^^
Luv ya . .
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^