Sunday, 2 February 2014

FEBRUARI


and salam sejahtera.
Dah terlambat rasanya Mira nak wish
HAPPY NEW YEAR!
Tapi belum terlambat Mira nak wish
HAPPY CHINESE NEW YEAR! kat semua readers yang berbangsa Cina.
Untungnya stay kat Malaysia nii sebab everytime ada sambutan perayaan, all of us boleh sambut. Meriah kan?

Okayy. Mira terus jump buat entry for February.
January hari tuu Mira busy sangat.
Tak sempat nak LLM pun. Update jugak blog.
Tapi dekat A&D. Tuu pun pasal macam tersedak terdesak.
Ramai yang tahu kan pasal apa Mira dah jarang update sekarang kan?

Oraite.
Jom kita proceed terus untuk entry malam nii.
Masa Mira tengah draft entry nii still on 1st February 2014.
Tapi surely bila publish dah jadi on 2nd February 2014.
Okayy nevermind. Janji korang tetap baca entries Mira kan?

Ada apa dengan bulan Februari nii?
Sampai Mira ter'rajin' pulak nak buat entry khas untuk Februari.
Sebenarnya bulan Februari lahh yang Mira tunggu setiap kali menjelang tahun baru.
Special sangat bulan nii.
Sebab ada satu tarikh yang amat bersejarah bagi diri Mira.

Okay. Hampa semua dah tau kot nuu.
HARI LAHIR MIRA lahh~
HARI LAHIR okayy not HARI JADI.
even Mira sendiri tak tahu bila 'jadinya' Mira nii. Tuu semua rahsia Tuhan.

So, nanti anda semua dipersilakanlah menjengah ke fesbuk saya.
Buat apa?
Wish 'happy birthday' lahh!
okayy. Macam desperate sangat bunyinya.

I hope this year gonna be better than yesteryear. Why?
Tahu tak?
Tahun lepas birthday paling sadis yang Mira pernah buat.

Okayy laa. Flashback sikit.
On my birthday yesteryear (2013).
Nobody remember my birthday.
Even my family sekalipun ingat-ingat lupa.
Aduhh! Sedihnya hanya Tuhan yang tahu.
Birthday abah yang selang sehari dengan birthday Mira pun semua tak ingat.
Even abah sendiri terlupa that day was his birthday.
Aduhh! Parah kan?
So, sebab nak celebrate jugak Mira pun buat keputusan untuk celebrate ALONE.
That's why ALONE is my best friend.
Kebetulan pulak time tuu tengah cuti mid-semester. Lagilah forever ALONE.
Dan kebetulan pulak family yang lain balik kampung.
Actually tak ada alone sangat.
Hadz room mate Mira tuu ada.
Tapi itulahh. Rasa macam ALONE jugak even Hadz ada.
Mira buat puding batik malam tu then hias dengan chocolate rice yang warna-warni tuu.
Perghhh! Memang lawalahh. Mira yang buat kan? Mestilah cantik.
Lepas tuu nak bagi nampak macam tuu kek birthday Mira letak lilin.
Tapi satu saja. Ituu pun kebetulan terjumpa dalam laci dapur.
Buat kek sendiri. Decoration pun sendiri.
Cucuh lilin sendiri. Nyanyi sendiri. Tiup lilin sendiri.
last-last makan pun suap sendiri.
(erk! itu memang laa kan? hehe. Harap orang suap sampai ke sudah tak ade)

Sadis betul bila ingatkan kenangan 'manis' penuh 'istimewa' tersebut.
First time terjadi and I hope it gonna be the last one also.
Tak sanggup wehh. I know that I always be alone.. But I need people support me.

FEBRUARI nii jugak special sebab bulan nii ada 28 hari saja.
So, amat rugi kalau tak boleh nak spend betul-betul 28 days nii. Very precious tau dak.
Dan bulan Februari nii jugak mengingatkan Mira kepada pertemuan yang entah ke berapa. Tapi it was my first time conduct junior untuk latihan kawad kaki PPIM.
Yaa laa. before this Mira selalu conduct budak senior tapi junior setahun dua dengan Mira.
Means adik2 sesi pagi.
Bulan Februari nii for the first time Mira dapat conduct adik junior sesi petang.
Paling bestnya ADIK FORM 1 yang memang tak pernah kenal dengan Mira.
Wahh! Sebab kebanyakkannya budak luar.

Dan di hari PERTAMA Mira conduct platun junior, Mira dapat kenakan seorang adik manis nii.
Apa Mira buat kat dia?
First. Mira bawak diorang semua ke tempat lapang and teduh. (Baik tak?)
Pas tu bermulalah sesi kenal mengenalkan diri.
Setiap sorang Mira akan tanya soalan yang hampir sama tapi tak serupa.
Sampai kat cik 'adik manis' tuu Mira mula langkah.
First Mira tanya dia punya nama.
Then umur, tarikh lahir, nama parents, alamat.
Pastu macam-macam lagi Mira tanya ke dia. Rasanya memang dia lahh yang kena banyak soalan.
Sampai kat soalan cepumas tuu Mira saja tanya. 
"Anak ke berapa?" "Ada abang kan?"
Dia pun jawab saja without fikir apa-apa. Mira dalam hati dah gelak guling-guling.
Rasa macam nak bagitau dekat si Ady yang Mira dah kenakan adik dia cukup2.
Even hampir seluruh family Mira tahu. Tuu pun sebab dulu si Ady kawan Mira tuu suka bercerita.
Haa. Misison accomplished.
Punya ramai budak-budak dalam platun tuu Mira pun tak tahu kenapa Mira terasa nak kacau 'adik manis' tuu. Dia ada satu daya penarik macam magnet yang memaksa Mira tengok dia.
Dan korang semua pun mesti nak tau kan siapa gerangannya.
Orang tuu semestinya adik SARAH.
Yes. Anak cikgu Biologi kelas Mira merangkap warden hostel tahun tuu. Dan jugak merangkap adik kepada kawan Mira sendiri iaitu si Ady.
Aduhaii. Bila kenang balik sorang-sorang mesti nak tergelak punya.
Dan setiap kali Mira kenangkan si budak manis tuu Mira mesti baca balik surat-surat yang Mira main dengan dia masa kat sekolah dulu. aduhh! Hampir kantoi tapi mujur tak kantoi.
Ahh. Rindunyaa kak Mira kat Sarah.

Dan start dari hari tuu hubungan Mira dengan si Sarah nii makin lama makin rapat.
Macam adik dengan kakak.
Mira sudi jadi 'kakak' yang dia tak pernah ada.
Sebab dalam adik beradik dia cuma dia sorang saja yang perempuan.
Dia ada abang. Dia ada adik. Tapi adik dia semua laki.
Mira suka bila dia panggil Mira kakak.
Kalaulahh dia tau Mira dah jatuh sayang kat dia. Wahhh! Kalah 'couple' wokk!
Tapi sayangnya, Mira cuma boleh bertembung dengan setahun saja.
Sebab masa Sarah form one Mira dah form five. Dah nak habis sekolah dah pun.
Rasa macam dah lama gila tak jumpa Sarah.
Last jumpa punn rasanya tahun 2012 ary tuu.
Dah dekat dua tahun tak jumpa. Adehaii.
Mira harap adik manis nii 'terbaca' entry nii. Ouhhh! Touch! Touch!

So dah masuk 2014 nii.
Titik perkenalan Mira dan Sarah menginjak ke tahun yang 4.
Hope for some miracle this year. So that bolehlah jumpa dengan adinda ku sayang.

Adeh! Mata nii betullah potong cerita.
Time-time camni jugak dia nak memberat.
Aduhaii. Korang. For this night.
Thanks kepada sapa yang sudi menyapa belog LLM nii di awal pagi. 
Mira mintak diri dulu nak p berlabuh.
Tirai dah tak sabar-sabar nak tutup. 
Gud nite.
Tata ^^

ps:// SAVE THE DATE for my birthday. Jangan lupa tau. Kalau lupa tak nak kawan. Ekekekekeke. Gurau saje~ 

Luv ya . .
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^