Sunday, 15 December 2013

Pi Ti Pi Ti eN = ?


salam sejahtera kepada penjengah setia belog ini.
Amboii. Lamanya tak menaip kat belog ni.
Bukan apa, neh pun balas line kat office time rehat.
Banyak nak bagitau sebenarnya.

Tapi, baru-baru ni Mira ada pergi melawat PTSS.
Niat sebenaq nak jumpa kawan.
Okayy.
Bila dah berjumpa neh macam-macam benda la nak cerita.
Yang Mira shocked sangat tuu bila dapat tau pasal peraturan KAMSIS yang baru.
Dan juga kehidupan seorang student yang hanya mengharapkan duit PTPTN semata-mata tanpa ada side income.
Sedih perih dan jerih mendengar mereka bercerita.
Mira pun menerima kesan yang sama even Mira sekarang tengah praktikal.
Duit makan pakai mak ayah tanggung.
Tapi, terkesan kat duit poket dengan duit minyak keta or motor.
Nak naik bas hari-hari pun duit tambang nak kena mintak kat mak ayah.
Haishh. Parah betul laa.
Duit minyak pun 'pow' abah sendiri.
Nak buat macam mana duit PTPTN yang ditunggu tak masuk-masuk hingga ke saat ini.
Amboii~
Yang duduk kat Arau nun lagi laa.
Tah depa makan apa hari-hari dengan duit pun tak ada.
NAk bayar duit buku? Tuu pun kena mintak tangguh dulu sebabnya duit makan pun tak ada nii kan pulak nak beli buku.

Hai laa PTPTN.
Muncullah dikau di saat kami memerlukanmu.
Haisshh~

Dah2. Guna line neh kena berhemah.
Mira nak p onine FB pulak.
So, chatting maybe?
Hohoiii~~

ps: mesti PTPTN ada problem sebab tu masuk lambat kan? Hurmm. Mira simpati kat kawan-kawan yang duk kat poli nun. Kesian depa. 

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

No comments: