Tuesday, 31 December 2013

Last Post For 31122013


dan salam selamat malam!

Mira nak ucapkan terima kasih banyak-banyak kat semua viewers dan readers Mira yang selalu support Mira and also my followers Mira yang sudi baca belog Mira ni sepanjang 2013.
Mira hargai kritikan membina dan semangat yang padu kalian berikan.

Untuk tahun 2014 in sha Allah, akan ada perubahan sikit kat belog ni.
Tapi, itu pun kalau Mira tak sibuk. Kalau sibuk tak upayalah.
Harap kalian semua tak jemulah nak datang jenguk this belog.
Always support Mira!

GOODBYE 2013! 

HELLO 2014!

Di kesempatan ni jugak Mira nak ucapkan SELAMAT TAHUN BARU 2014 kat semua followers, friends, readers, anonymous, dan sesiapa saja yang mengenali Mira. (perasan femes!)
FYI, Mira ada buat satu entry kat A&D.
Lebih kurang short timeline review for this 2013 year.
Tergerak jugak nak mengenang semula apa yang jadi kat Mira sekitar 2013.
Nak baca?

Jemput singgah!
KLIK SINI

Dah jom. Mata nii pun dah nak berlabuh.
Nite.
Jumpa tahun depan.
Tata ^^

Luv ya . .
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Thursday, 19 December 2013

Tahniah! Congratulations! Mabruk!


dan salam sejahtera.
Short entry neh ditujukan khas kepada adik-adik yang ambil result PMR hari neh.
Ya, saya faham.
Agak terlewat entry ini disiarkan.
Maklum sahaja kekangan masa.
(Amboi skema bapak cik Mira malam neh kan?)

Okay!
Actually, hari neh keluar result.
So, adinda kesayangan saya iaitu 
MAISARAH MOHD BUKHORI 
jugak menerima keputusan PMRnya hari neh.
Just guess dia dapat berapa?

8A baq hang~
(tediaa~ keluar loghat Kedah tuu)
Hebat kan?
Well~ Neh laa pewaris Nuramira Mod Jauhari neh.
Cuma Mira Sejarah gelong sikit. So, B laa.

Tahniah tak terhingga untuk adik Saqahh ni.
Nanti kita jumpa ea.
Tiada hadiah seindah KASIH SAYANG kak Mira yang lagi tinggi dari KLCC.
Love you Sarah!
Tadaa!




Okeyy~ Nak jugak tempek gambar Sarah and da gang masa ambil result tadi.
pssttt!
Gambar neh Mira curik kat FB Nana.
Sorry Nana!




Sarah yang mana?
Teka sendiri laa~
Btw, CONGRATULATIONS to all of you!
Tata ^^

Luv ya . . 
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Sunday, 15 December 2013

Pi Ti Pi Ti eN = ?


salam sejahtera kepada penjengah setia belog ini.
Amboii. Lamanya tak menaip kat belog ni.
Bukan apa, neh pun balas line kat office time rehat.
Banyak nak bagitau sebenarnya.

Tapi, baru-baru ni Mira ada pergi melawat PTSS.
Niat sebenaq nak jumpa kawan.
Okayy.
Bila dah berjumpa neh macam-macam benda la nak cerita.
Yang Mira shocked sangat tuu bila dapat tau pasal peraturan KAMSIS yang baru.
Dan juga kehidupan seorang student yang hanya mengharapkan duit PTPTN semata-mata tanpa ada side income.
Sedih perih dan jerih mendengar mereka bercerita.
Mira pun menerima kesan yang sama even Mira sekarang tengah praktikal.
Duit makan pakai mak ayah tanggung.
Tapi, terkesan kat duit poket dengan duit minyak keta or motor.
Nak naik bas hari-hari pun duit tambang nak kena mintak kat mak ayah.
Haishh. Parah betul laa.
Duit minyak pun 'pow' abah sendiri.
Nak buat macam mana duit PTPTN yang ditunggu tak masuk-masuk hingga ke saat ini.
Amboii~
Yang duduk kat Arau nun lagi laa.
Tah depa makan apa hari-hari dengan duit pun tak ada.
NAk bayar duit buku? Tuu pun kena mintak tangguh dulu sebabnya duit makan pun tak ada nii kan pulak nak beli buku.

Hai laa PTPTN.
Muncullah dikau di saat kami memerlukanmu.
Haisshh~

Dah2. Guna line neh kena berhemah.
Mira nak p onine FB pulak.
So, chatting maybe?
Hohoiii~~

ps: mesti PTPTN ada problem sebab tu masuk lambat kan? Hurmm. Mira simpati kat kawan-kawan yang duk kat poli nun. Kesian depa. 

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^