Friday, 22 November 2013

Main-main Photoshop

Salam sejahtera.
Hai hai hai.
I would like to share something today.
Wahh!
Sejak-sejak menceburkan diri dengan photoshop neh Mira dah belajar banyak benda.
Antaranya cara nak edit gambar, cara nak lukis doodle dan warnakannya, cara nak buat vector.
And the latest one Mira baru habis belajar buat poster.
Mana belajar semua neh?
Haaa. Kalau nak belajar photoshop neh kena rajin sikit.
Rajin belajar cepatlah pandai.
Ilmu apa-apa pun kalau nak pandai kuncinya RAJIN.
Mira banyak google kat internet tutorial photoshop neh.
Thanks a lot kepada penyumbang entry2 berkaitan photoshop.
Lepas tu Mira banyak discover and cuba-cuba sendiri.
Memang awal-awal tu rasa macam susah giler.
Tapi bila dah banyak kali buat rasa macam eleyyhh senang je tuu.
Cuti neh banyak pulak kenduri kahwin.
Mira neh entah bila pulak nak kahwinnya.
Sibuk study saja.
Sampaikan nak cari pakwe tak sempat.
Kahkahkah.
Huiii. Dah2. Merapu saja.
Beberapa hari yang lalu si Marwan mintak tolong lukis poster untuk dia.
Poster untuk pertandingan Dota.
Dia pun macam tahu-tahu ja yang Mira baru belajar lukis poster.
Siang tu Mira aplikasikan sajalah ilmu yang da dibelajar tu.
Neh versi yang pertama sebelum diedit.

Yang neh Mira main tarik conteng-conteng saja.




Yang first neh background dy lawa sikit. Tapi tulisan tak brapa nak elok.
Wakakaka.
Lepas Mira dah hantar kat Marwan, dia submit kat lecturer dia.
Esoknya si Marwan inbox Mira cakap lecturer tu berkenan dengan this poster.
Cuma nak kena adjust beberapa benda.
So hasil editing tuu terhasillah yang neh.

Yang kali neh punya yang second version.
Updated!

Tadaa! Neh hasilnya.




Yang neh background dy cam caca marba sikit.
Memang caca marba pun.
Sebabnya background asal tu Mira tak save.
agak-agak okay tak?
Anyway I am newbie in photoshop.
Lalala.

Okay. Sampai sini dulu.
Tata ^^
Luv ya . .
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

No comments: