Friday, 15 November 2013

Latihan Industri Student Poli Macam Saya!


dan salam sejahtera. 
Rindunya kat LLM neh. Muah sikit~ lalalala.
Hey yaa! 
Can't wait for the date laa.
Bila?

2 DISEMBER 2013

Kenapa ya? 
Sebab tu tarikh Mira mula melapor diri kat firma tempat Mira praktikal.
Kat mana?
Kat mana lagi haruslah kt tempat yang Mira apply hari tu.
Pejabat MARA Negeri Kedah.
Tapi, ditempatkan di Pejabat MARA Dareah Kuala Nerang.
Agak dekatlaa dengan rumah.
And paling penting tak payah susah payah nak redah jamm pagi-pagi kat Alor Setar sana.

FYI. Bagi yang tak tahu.
Student politeknik memang akan ada praktikal ataupun Latihan Industri.
Selalunya semester 4 laa.
Masa semester 3 tu konfirm sibuk nak usha tempat praktikal bagai.
Nak isi borang tu borang ni.
Agak renyah. Tapi kenyataannya itulah benda yang kita nak kena buat bila kita melangkah ke alam pekerjaan nanti.
Pada Mira, seriesly memang praktikal neh agak membantu.
Sebab dari situ kita nak dapat pengalaman buat resume, buat application letter, buat surat pembatalan dsb.
Pengalaman praktikal selama satu semester atau lebih tepat bersamaan dengan 5 bulan tu boleh dijadikan pengalaman bekerja. 
Almaklumlah, industri apa-apa pun sekarang neh amat-amat mengutamakan graduan2 yang berkemahiran dan berpengalaman untuk memulakan kerja.

So jangan pandang rendah dengan KAMI.
KAMI student POLI. KAMI bersemangat tinggi~


p/s : Blogger kisah emas putih pun student poli tau~ 

Luv ya . . 
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

No comments: