Wednesday, 19 June 2013

Dah Pandai Lukis Doodle Guna Photoshop! Wah!


dan salam sejahtera.
Actually mira dah lama nak post entry neh. 
Tapi, x sempat nak draft. 
Alang-alang tengah bermain dengan photoshop tadi baru Mira teringat yang Mira nak update pasal doodle. 
Haa. .
Salah satu aktiviti Mira pada masa cuti neh ialah melukis DOODLE. 
alahai, buat2 tak tahu pulak. 
Katun tu hah. 
Tapi, tak ada la expert macam FizGraphic.
And Mira banyak belajar dari Apit neh la cara-cara nak lukis doodle. 
Sebelmu neh Mira cuma pandai lukis guna pensel saja. 
Tu pun kecik2 cili padi dalam buku catatan.
Motif melukis time tuu bosan. 
haha .
Eh, korang! Nak pergi mana tu? 
Jom la tengok hasil lukisan Mira neh. 
Walaupun tak cantik, tapi ok lah kan sebagai seorang beginner. 
Weehuuu! 

Neh doodle yang paling pertama yang Mira lukis menjadi. 

Lawak kan this doodle. 
Haha . . 
Ada bahagian kepala saja sebab time tak reti lukis baju dy bagai. 
Neh pun setelah berkali-kali rebah. 
Ok, next. 


Doodle neh pulak yang second ceap setelah mengadap Encik Lappy Lenovo neh berjam-jam. 
Dengan kesusahan yang jitu sanggup kurenangi demi menyiapkan satu doodle pada hari itu. 
Dan tu lah hasilnya.
Korang jangan ingat doodle neh pegang bulu ayam pulak. 
Ekceli Mira nak buat macam hujung tudung yang terbang kebelakang.
Tapi, tak tahu mana silapnya jadi macam tu pulak. 
Ahaihaihai~ 

Tanpa putus asa lagi, Mira terus cuba dan mencuba buat jugak doodle tu bagi lawa.
Dan hasilnya haruslah lebih baik dari yang dekat atas tu. 
Haa. Nak tengok? 
Alaa, jom la tengok. scroll down yeah~ 


Jadi kan? hehe . . Yang neh Mira punya.
tengok bawah neh.  



Yang neh yang adik Sarah Sara punya. 
Mira buat and hadiahkan kat dia. 
Mira sayang dy. 
Hehe. 

Ok, sampai sini dulu ea Mira update. 
Ada masa ada jodoh kita jumpa lagi kat entry akan datang. 

Luv ya. 
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

2 comments:

Anonymous said...

Boleh tak Mira lukiskan untuk kite >.<

Miarh said...

Bolee je~ Tp skrg busy~ Huhu. Belog ni pun dah jarang ber'update'.