Thursday, 30 May 2013

GA Doodles Eklusif.


Hei ya! 
jum kita join this segmen ramai2 . . 
Untuk maklumat lanjut please click this below banner~ 


Segmen neh bermula 27 Mei hingga 31 Mei~ 
Yang tengah baca tuu~
Jum join cepat2~ 
I Love Doodle~~ 


Warna Tudung : #B507E1
Warna Cawan : #FAAFD5

Luv ya . . 
Mira 

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Friday, 24 May 2013

Bila Mak Start Ber'Mesej'


dan salam sejahtera~~ 
hey yaa! 
adoii~~ Penat gelak hari neh~~ 
Hahaha . .  
Banyak pulok peminat duk call hari neh . . 
hehe . .  

Tadi mum nak hantar mesej dekat abah . .
Saja suka-suka . .  
Walhal sebelum neh mum x penah pun taip mesej . .
Even kalau org hantar mesej pun mesti dia call ~ 
Banyakkan kedit mum ~ 
Haa, hari tah kenapa tetiba saja dia terasa nak mesej . .
Maka dengan penuh usaha yang jitu, mum pun mula menaip mesej tersebut untuk dihantar kepada abah . . 
Sambil2 tu Mira duk bertweeter dan berwechat~~ 
Haaa . . .
Sampai ke sudah mum x habis menaip lagi~ 
 
Mira : Ma, x hbis lagi ka menaip tu? 
Mum : Hg tunggu la sat~ Ma hg neh bukannya qeti nak cari huruf kat keypad neh~
Mira : *laughing. Alaa~ lek luk ma~ Hehe . .
Mum : Kak! huruf 'K' kat mna? Hilang plak dah~ 

Serta merta terhambur gelak tawa Mira dan adik Mira , Mina . .  
Maaa~~~ Aduyaii~~ Lawak la~ 
Mira dengan suka hati jawab . .

'Ma tekan nombor 5 tu dua kali, ada la' 

Sambil ketawa mum pun tekan la mengikut ajaran Mira tu  .. 
Hahaha . .
Setelah bertungkus lumus hampir setengah jam untuk menaip SATU mesej tu akhirnya mesej itu selamat sampai ke henfon abah . .  

Luv ya . . 
Mira  

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Tuesday, 21 May 2013

\\ Kim Jong Kook // pfffttt

Holla! 
Amboihh~ Rajinnye Mira hapdett hari neh~ 
alahai maklumlah kan~ 
Dah lama x hapdett. . .
So, neh kira macam qada baliklah. 
Kejap eh! 
Turun ini tangga dulu~
I____I
I____I
I____I
I____I
I____I
I____I
I____I
I____I
I        I

PASTE ! SNAP! 
Haa~ Siapa kenal dengan ini orang? 

Lelaki ini sekarang femes dengan nama 
SPARTA KOOK dalam RUNNINGMAN~ 
Haishh~ Macam mana laa Mira boleh terminat sekali? 
adoi doi doi~~ 
Haa . .  
Tapi x pa . .  
Yang penting I will support R.M as long as Kim Jong Kook is still Sparta Kook or being cute with Sparta Kookie~ 



Kookie oppa! 


Hey handcute! (gabungan Handsome+cute)


Aigoo~~


Kelas kau Sparta ~~ Weehuuu~ 

attodia~ Mood gatal gelimat dia sudah datang~ 
Btw ~ jum layan Kim Jong Kook dkt R.M dulu . . 
Haa! 
Tunggu lagi~ jum! 
Daa~ 
Tata ^^
Luv ya . .
Mira 

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

// Setengah Mati Merindu - Judika


salam sejahtera . 
Well helloo there world (anwar hadi punya ayat. keke)
so, malam neh disebabkan kekecewaan melanda sebab mr docter x layan~ 
mira nak tulis satu lagu untuk didekasikan kepadanya~ 

Tajuk dia 



SETENGAH MATI MERINDU

Mengapa waktu tak pernah berpihak kepadaku
Apakah aku terlalu terlalu banyak berkelana
Mengapa kita masih saja tak pernah bersatu 
Selalu saja bertemu bertemu saat kau milik yang lain 

Mungkin kau bukanlah jodohku
Bukan takdirku 
Terus terang~

Aku merindukanmu setengah mati merindu 
Tiada henti merindukanmu 
Masih hatiku untukmu 
Aku tetap menunggumu 

Mengapa waktu tak pernah berpihak kepadaku 
apakah aku terlalu terlalu banyak berkelana 

Mungkin kau bukanlah jodohku
Atau bahkan bukan takdirku 
Terus terang~ 

Aku merindukanmu setengah mati merindu
Tiada henti merindukanmu 
Masih hatiku untukmu
Aku tetap menunggumu

Aku merindukanmu setengah mati merindu 

Aku merindukanmu 
Masih hatiku untukmu 
Aku tetap menunggumu~ 

*******
Done sudah! 
hehe . . 
Terus baca entry Mira yaw~ 
Tata^^
 

Luv ya . .
Mira 

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Itu Belut Made of Kaca Lu Tau Kah? Haa!


dan salam sejahtera . . 

Hari neh Mira berjalan-jalan di market dan mendapati satu benda yang sedikit aneh dan jarang dijumpai . .
Tapi sayang, ianya hanya sekeping gambar~~ 
kat atas tu lah dialog yang nyonya cina tu kata kat Mira tadi bila dia nampak muka Mira yang penuh kebingungan dan ketakjuban bila melihat sekeping gambar yang dipamerkan di gerai dia . . 
Fuhh . .  setahu Mira laa Mira pernah tengok dekat national geographic zaman dulu kala punya ~~
Hurmm . .   
Korang tau tak benda pa? 
Haa . .  
Cer usha this picture . . Kat bawah neh . . 


alololo tomey2 ja ini belut . . 
Haa . .  
jangan terkejut .  . Sebab haiwan ini memang sebenarnya WUJUD . .
Kuasa Allah. Maka siapalah jua mahu tandingi-Nya . . 
Subhanallah~~ 

Masa yang dalam National Geographic tu, depa panggil ini Glass Eel.
Ada juga sesetengah orang lain memanggilnya dengan nama Ikan HALIMUNAN ~~ 
Dengar mcm scary2 jee . . 
hahaha . .  
Cantikkan belut nehh . .  transparent and nampak lurus jaa . .  haha

Okayy  .. . Kat sini Mira nak share beberapa fakta yang Mira dapat kumpulkan selepas Mira explore Internet guna Google Chrome dengan enjin Carian Mr.Google dan dibantu oleh TM WIFI dan juga TNB yang menyalurkan internet dan elektrik . . 

FAKTA MENARIK 
sumber : Carian Google 

1. Mereka mempunyai badan tunggal iaitu badan rata yang mempunyai zat transaparent, lebih kurang macam jelly dalam badan mereka dan lapisan tipis otot myomere yang dapat dilihat dari luar. 
2. Mereka memiliki organ dalaman yang sangat-sangat kecil dan hanya memiliki tabung yang sederhana sahaja untuk usus mereka . .  (hurmm  . makan x banyak lah kan~)
3. Mereka juga kekurangan sel darah merah . .  (Tapi x bermakna mereka menghidapi penyakit leukimia iaitu penyakit yang sel darah putih terlebih tuu  . . ) 
4. Yang membezakan belut kaca ini dengan organisme yang lain ialah kantung mucinous mereka . .  
(x tau apa itu kantung mucinous sila google) 
5. Bergerak dengan gerakan renang anguilliform yang khas dan mereka dapat berenang dengan lancar sekali. 
6. Tiada fakta tentang makanan yang diambil mereka . ( Hurmm . .  Pasal benda nehh, saintis2 bersetuju mereka makan larva ikan lain dan juga beberapa jenis partikel2 laut) 
7. Habitatnya ialah di kedalaman 100 meter dari permukaan laut . . (Agak dalam laa kan) 
Pada waktu malam saja tu, kalau waktu siang dia duduk lagi dalam dari 100 meter . .  X mau kena cahaya lettew~~ Puteri lilin rupanya . . 
8. Boleh dijumpai diseluruh lautan di dunia dari Southern Temperate Zone sampailahh dekat Garisan Lintang Tropika. tempat kaun2 kerabat dia la nehh . . 
9. Kalau anda seorang penyelam skuba yang terhandal sekalipun, belum tentu dapat perasan akan kehadiran  makhluk kecil ini . . 
10. Serieslii sosah giloss nak recognize this belut kaca bila dia duduk dalam air . .  Tapi dengan teknologi photography sekarang membolehkan gambarnya ditangkap clearly~~ 


nampak macam apa nehh ? Haa . .  macam plastik yang sedang meronda di laut~


Juga nampak macam daun yang lutsinar kadang2 . .  Like a crystal leavess~~ aww! 

Ekceli belut neh larva jehh . . Nama saintifik dia 'leptochapalli' . . 
Hehehe . .  
Okeh . .  Korang kalau nak tau lebih lanjut boleh jee google2 kat lappy korang . . 

Haa . .  sampai sini saja ea . .
Tata ^^
Luv ya . . 
Mira 

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Sunday, 19 May 2013

THANKS A LOT Munirah MN =)


dan salam sejahtera . .  
This is a special entry credit to my bloggie fren. 
MUNIRAH MN

Sebab apa terima kasih . .  
Terima Kasihlah sebab buatkan doodle yang cute untuk Mira~~ 
Love it! 
Nak tengok tak? 
Haa . .  Kejap ehh!

TADAA!! 


Cantik kan? Haa  . . . 
Kenapa dapat ini doodle?
Sebab hari tu Mira join segmen kat belog cik Munirah ni . .
Haa . . Rugi sangat korang tak join . .  
Ya tak ya . .  
Kepada korang yang nak belajar buat doodle pun boleh belajar dengan dia . .
So, apa lagi terjahlah belog dia . . 

Ok . . that's all . .
Teruskan membaca entry2 Mira . . 
Tata^^ 
 
Luv ya . .
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Monday, 6 May 2013

Fuyyoo! My Family!


dan salam sejahtera~~ 
well hello eberibody! ! 

Last night all the channels broadcasting about PRU-13!
All the channels! 
Just wanna say that my home doesn't have ASTRO~ 
So, let's move on . .
Kalau nak cerita pasal PRU semalam sampai esok pun tak habs cerita kan . . 
Then, I thought that I would like to wait for the result of PRU last night . .
But, you know that was a very bored moments when you just sit on your place and lend your ear to the people making an analysis of that PRU . .  
Pergghhhh! Blackout sekejap! Muehehe . .  
Without wasting my time I bring on my lappy in front of the television . . 
(sambil nak tengok result) 
Just stay with my parents. .  
Tanpa mempedulikannya Mira terus saja nak layan Korean Drama . .  
So, dengan excitednya tinggal sekejap sebab nak g amik fon pulak . . 
(tetiba ja notification weChat masuk!) 
Rupa-rupanya cik Mawan yang hantar . . Tanya pasal PRU~~ 
Just think wanna talk or not . . 
But then, my mum took my phone and ask me how to use that weChat~~ 
Lepas ja ajar mak . .  
Terus dy reply kat mawan~~ 
'' x tau la. Orang x tengok TV pun''
Ngee . . . mak reply .  . mentang2 la suara sama  ..  
I'm very shock when looking at my laptop screen~
RUNNING MAN! 
Oh! How this can be? 
Nampaknya my family pun dah cuba berjinak-jinak dengan Running Man . . 
Gosh! 
Adakah Mira jugak akan terjebak dengan RUNNING MAN . .
Waa! Time boring gameshow yang x best pun boleh jadi best . .  
Wuuhhuuu~~~ 
Going to fetch my sis~~
tata ^^

Luv ya . . 
Mira 

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Saturday, 4 May 2013

Jom Kita Mengundi n_n

dan salam sejahtera~~~ 
Lately Mira a bit busy dengan novels and some Korean dramas . .
Haha . . 
Ok x pa, x penting pun . . 
Malam ni Mira nak kempen kat semua pembaca blog ni ~~~ #BAJET macam ramai 
supaya keluar mengundi esok~~~ 
WuuhhuuuU~~~ 
Tapi, kepada yang cukup umur mengundi je la ye~~ 
And dah daftar sebagai pengundi . . 
Haa . .  
Tahun neh Mira belum sampai seru nak mengundi . .  
Baru 19th y.old okay~~ 
Hahaha . .  Belum cukup syarat . .  
Never mind . .  
Yang akan keluar mengundi esok! 
Masa DEPAN negara kita terletak di tangan ANDA!! 
Mohon buat pilihan bijak . . 
Take your time to choose which one yang paling layak memerintah negara . . 
Bukan taburkan undi kasihan ya sayang~~ 
Hahahaha . .  
Kalau korang bagi undi kesian baiklah duduk rumah goyang kaki ~~ 
Tak gitu . . 
So, make sure KORANG yang akan mengundi esok buat pilihan tepat, bijak, padu dan jitu . . .
Wah! 
Jangan rosakkan undi ~~ 
One more thing jangan kata politik bukan untuk KITA . .  
sebab KITA rakyat Malaysia~~ 
Rakyat Malaysia ada hak untuk mengundi pemimpin ya sayang~~
Even remaja pun dah kena start ambil tahu serba sedikit pasal hal2 politik ni . .  
Kata anak jati MALAYSIA . . 
Suruh tunaikan tanggungjawab pilih pemimpin x nak pulak . . 
Rugi tau~~ 
Oke~
Lepas mengundi balik rumah . . Tak payah nak duduk tercangak di situ buat semak je . . 
Orang lain berduyun lagi nak mengundi . .  
Huhuhu~~
 
Lastly~~ 
Marilah marilah pergi mengundi ~~
Jangan lupa kewajipan pada negara~~ 
Jom kita mengundi! 
Jom kita mengundi! 
Yeahhh! 
INI KALILAH~~ HAHA
Oke that's all
Tata
~~  T_T  ~~
Luv ya . . 
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^