Wednesday, 20 March 2013

Bagaikan Mimpi!

salam sejahtera kepada para pembaca setia dan para pembaca yang baru sahaja menjengahkan diri anda ke blog LLM neh . . .
(This entry is drafted on 17MAC2013 and now Published! Have a nice read!)

sekarang dah minggu ke- 3 bulan Mac! 
Fuhh! Kurang sebulan dari sekarang nak final~~ Ketaq~~ cuak~~
Tapi, that's not my point tonight~~
Malam neh Mira nak story pasal something yang dirasakan fantasi tetapi sebenarnya realiti yang terjadi dalam hidup Mira beberapa hari yang lepas. 
So, jum laa . . . Scroll down bawah lagi ~~ 
Minggu lepas dekat PTSS ada minggu Konvokesyen yang melibatkan semua student PTSS dari semester 1 sampailaa semester 6 ~~
Mira kalau ikutkan tu memang malas giloss nak participate dalam hal2 neh . . 
But, that evening, habeh ko-k bola jaring kat court, trus cabut pi ATM kat pondok guard depan tuu. .  .
Sekali Mira terpandang satu banner kat situ~~
>Mira x sempat nak capture sebab Mira x bawak fon<
Then, hatiku menjerit riang apabila mengetahui 2 orang pujaan hatiku akan datang ke PTSS pada Selasa malam 12/3.
"FORUM PERDANA EHWAL ISLAM"
"BERSAMA PANEL JEMPUTAN"
1. FIZO OMAR
2. HAFIZ HAMIDUN
3. PROF MADYA DR. ASRI ZAINAL ABIDIN
4. AZIZ DESA
Wahhh!! Nak jerit!!!!
Lepas tu cepat pi cocok duit kat mesin ATM. . .
Setelah itu, mula menghitung hari nak jompa dua orang yang Mira minat sangat tuu  . .
Malam Selasa tuu~~
Mira bersiap punyala awal . . 
Takut lambat karang dapat tempat belakang ~~ 
Lepas solat maghrib terus bersiap. . .
Nak pakai tudung. . . ergghhh! tudung pulak susah nak bentuk . . .
Lima belas minit saja habeh kat tudung ~~ Aieeee

Fuh! Lastly siap jugak~~
Naik ja ke atas tengok perkarangan Dewan harum Manis tu dah penuh dengan manusia2 yang bercop PTSS -_-! shit! lambat sudah! 
Takpa . .  Dengan muka separa tension sebab kena duduk belakang, digagahkan jugak kaki ni melangkah ~~~ 
Dan yang bestnya dapat seat tepi red carpet iaitu sangat dekat dengan tempat jemputan VVIP akan lalu. . .
wweeeehhhhhuuuuuu! 
Hampir sejam menunggu dengan penuh sabar dan tenang . . .
akhirnya yang ditunggu berkunjung tiba juga . . .
First sight Mira tengok FIZO OMAR melangkah masuk ke karpet merah, Mira rasa macam dalam mimpi saja . .  
Aieeeee .  . . mimpi pulokk kan . . . 
Mira terpaku dengan kesegakkan Fizo Omar malam tu . . .
Bila tengok dengan mata kepala sendiri, fuhh! x tergambar dengan kata-kata . .  
Tapi, in shaa Allah. . tak dapat menandingi keindahan kiblat umat Islam yang satu iaitu KAABAH  . .
Sebaik saja Fizo Omar melintasi depan Mira, terus kaki ini tidak boleh menampung badan sendiri . .  
Terduduk Mira dekat kerusi tuu . .  And x perasan pun bila masanya HAFIZ HAMIDUN melintasi Mira . .  
Speechless and dalam hati dah terjerit-jerit sebab boleh tengok pojaan hati dalam fantasi tu depan mata . . .
Dengan outfit dy baju melayu biru turqoise yang sangat padan dengan kulit dy then lengkap bersampin bagai . . .
Perghhh! tak salah lagi dia memang HERO REMAJA yang kita cari~~~ 
Tanpa membuang masa, Mira cuba menangkap gambarnya Fizo, tapi tak dapat . .  
Akhirnya, seludup kat member je r  ..  
Neh ! 

So ok . .  Super hensem kan dy . . . 
Hehe . . 
#superhensem #superfizo #superheromalaya~~~

Ohsem kan? 
Huhu . . . So cute ~~ Ok! enough~~ Satgi berjela-jela entry sebab duk keja puji abe fizo omar tuu . . 
Yang penting dia ada ciri-ciri lelaki idaman Mira and in shaa Allah ada pada mr. doctor jugak . . 
Amiin. . 

Seronok dengar ahli2 panel kat atas pentas tu berceloteh . . 
Tapi bukan celotehan kosong . .
Celoteh yang berilmu . . 
Alahai~~~ 
Paling best Hafiz Hamidun buat persembahan LIVE zikir terapi diri . . 
Beliau menyampaikan zikir #Astaghfirullah and #Hasbi Rabbi Jalallah
Begitu tenang damai aman dan sayu ja dengar . . .
Lapang dada nak dengar pengalaman yang bakal disampaikan oleh mereka . . .

Forum malam tu bertambah meriah dengan kehadiran AZIZ DESA. 
Kenal x aziz desa? 
Takkan x kenal . .  yang pengacara kat Nasi Lemak Kopi 'O' tu . . .
Perhatian~~ Aziz Desa orang Langkawi~~~ (x dak kaitan)
Seronok dengar dia menjadi moderator antara panel2 jemputan yang lain . . .
Without skrip . .  Dia banyak ingat sajak2 sasterawan negara, kata-kata ilmuwan dan ulama' pastu x kurang jugak dengan lagu2 hindustane dy tu , . .
Memang sangat ohsem dan menarik . . 
Paling best pasal Aziz Desa is dia sangat PERAMAH dan HUMBLE . . . 
Dia banyak cakap dan suka sembang dengan orang . . .
Mira sempat jugak sembang2 kosong sikit dengan dia . . . (^^)

Di akhir program tu, Mira sempat capture beberapa gambar dengan orang2 yang pemes2 neh . . .
Tapi alangkah sayangnya x dapek nak gambor dengan FIZO OMAR . . 
Kuciwa sat~~~ 
Aduhaii . . . Nak buat camna . .  Orang ramai peminat. . .
lagipun Fizo terpaksa balik awal sebab esoknya dia ada program apa tah kat Johor Bharu~~ 
Sibuk kan karier dia . .
Tapi, dia tetap my #superHERO . .  #superFI2O . . 
Kawan2 Mira yang sebelum ni cakap kat Mira  ... 
"ek eleh setakat FIZO tu, apalaa sangat . .  Aaron aziz hensem lagi . .  ."
"Please~~ fizo x ohsem okay . . X hensem macam Kamal adli ~~"
"Fizo x rare~~~Aiman Hakim baru rare~~"
"tak style la Fizo~~Amar Asyraf baru style~~" 
Alih-alih mereka pulak mengaku minat kat FIZO OMAR sebab kekacakkan che abe from negeri cik siti wan kembang tersebut . .  
Baru hampa tau RARE x RARE Fizo Omar . .  Fizo sangat ohsem,hensem, stylish, adorable, and jejaka idaman malaya okayy~~ 
Mira memang x dinafikanlah sebab sejak Fizo main bola sepak lagi memang Mira dah minat kat dy walaupun dy player Perlis time tu . . Pastu, dia jadi Hero Remaja. Walaupun telah kalah dengan Kamal Adli , , Kesah pulok haku~~~ Janji Fizo Omar hensem . .  Haha . .  Next, dia start berlakon . .  Lagi la Mira jatuh hati maa   . . . Tambah2 pulok si Farid Kamil tu telah pun berkahwin . .  Jadi, x rare laa nak gilakan laki orang . .  So, kita gilakan orang yang masih belum jadi laki orang lagi  ..  (apa punya falsafah daa) 
BTW . .  Lelaki yang disebut kat atas tu pun tak kurang hebatnya . .  Cuma untuk Fizo Omar Mira terpaksa lebihkan sikit bintang . .  Hihi . .  

Tapi, dalam pada tu, Mira sempat  snap gambor dengan Hafiz Hamidun~~~ 

Hafiz Hamidun neh pulak Mira minat dia since dy join kumpulan nasyid UNIC dulu . . .
Mira suka sebab dalam empat orang anggota tu, vokal Hafiz Hamidun yang paling best Mira dengar . . 
And Mira memang ada buat koleksi lagu-lagu Hafiz Hamidun with UNIC . . 
Banyak tersusun dalam External Hard Disk Mira tu . . 
Suara yang cukup mendamaikan dan mampu memberikan ketenangan jiwa . . 
Untungnya abang Hafiz ni dikurniakan anugerah sebegini . . 
And satu sifat encik hafiz hamidun ni, HAFIZ SUKA BERCAKAP ~~~
Dan masa dalam forum tu dy ada mention cita-cita dy . . 
Paling menarik minat is STEWARD . . .
Perghh! Ada hati nak jadi steward ..  Tapi, dy kata x hado rezeki . . 
sebab tak cukop ketinggian . .  (Buat lawak pulak Hafiz hamidun ni) 
Akhirnya, dia pun masuk bidang seni suara . .  
and now, dy dah ada studio sendiri and syarikat rakaman kot. . 
Daebak kan Hafiz Hamidun ni? 
That's why laa Mira a bit kagum with HAFIZ HAMIDUN . .
Dan satu lagi fakta yang perlu awok2 suma tau . . 
Hafiz Hamidun sangat sangat sangat minat pasukan Manchester United! Weeehuuuu~~~ 
Kalu x percaya cer usha twitter @HAFIZHAMIDUN time MU tengah lawan . . 
Every second and every minute he will update it . . 
#GGMU . .  dah macam pengulas sukan . . hehe . . 

Dan neh gambar Mira and kawan-kawan with Hafiz Hamidun sesudah program  .. 
Beliau pun dah nak kena berangkat balik dah . . . 

Next is AZIZ DESA . . .
he's the best one . . . 
And Mira sempat capture gambar dengan dia jugak . .

Okeh korang~~~ 
Mira nak kena berundur dulu ni . .  
Nanti ada masa dan umur yang panjang, Mira akan update next entry. . 
Maybe just PICTURES ENTRY kot . .  
Tengok lah dulu camne . . 
GTG . .  Daa . .
Tata ^^
Luv ya . . 
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

No comments: