Sunday, 10 February 2013

Bukan Penat Sia-Sia


Amboih lambatnya nak boleh update pun . . .
First of all . . . Mira nak hucapkan 
'GONG XI FA CAI' 
kat readers and kenalan Mira yang berbangsa Cina dan menyambut tahun baru Cina hari neh . . .
Awesome la kan dapat 'ang pau' 

Okay. 
Hari neh Mira just nak story sikit pasal hari Rabu yang lalu . . .
Wee~~ Hari kepenatan yang tak sia-sia . . . 

Pagi tu, semua student PTSS wajib ke Dewan Harum Manis untuk dengar taklimat pasal boucher buku 1 Malaysia yang akan dapat tu . . .
Malas, segan dan letih punya pasal, Mira bersama rakan-rakan sekelas yang lain ambil keputusan untuk tak pergi ke sana . . . 
Tup3 bila bukak twitter .. . 
Ada pulak kawan yang cakap ~~


Ya Allah! 
Mira bersiap saja dah dekat 15 minit . . .
Alahai . . . Memang kalut n rushing nak mapuih laah kali tu . . .
Tak pikiaq penat, ngantuk, malas and segala negative . . .
Yang tau kena sampai cepat untuk amik baucher tu sendiri kat PA . . . 
Mak oii . . . 
Bukan sikit . .  
Boucher tu bernilai 250 ringgit Malaysia tau dak . . .
Dengan tenaga yang bersisa, Mira dengan kawan Mira , Syahirah pun naik lah ke jabatan . . .
Satu hal nak kena panjat bukit pulak . . .
Alahai . .  Bikin kuss semangat ja . . 
Sekali Syahirah jalan laju gilak . . .
Usha-usha depan tengok ada kawan Mira, lagi 3 orang kat depan . . .
Putri, Dija, Syaz . . .
Tengok depa pun macam rushing . . .
Mira dengan Syahirah terus masuk gear lahh nak kejar depa kat depan tu . . 
akhirnya, dengan segala keselekehan, sampai jualah eden ke jabatan perdagangan . . .
Dengan penat lelah dan peluh yang membasahi diri . . .
Pantas Mira mencari gerangan Cik Nadia *PA kelas Mira . . .

Cari . . . Cari . . .  Cari . . .
Akhirnya ! 
Jumpa jugak . . .  

Tadaaa! 


1,2,3,4,5 
Haa .. .  5 keping baucer kot . . .
Fuh! Dalam otak kini . . .
Novel! Novel! Novel! 
Wuuhuuu! 
Pesta novel laa . . .
Tapi, bukan semuanya laa . . .
Mira cuma spend setengah je kot untuk novel . . .
Yang selebihnya Mira nak guna untuk beli something precious in my life . . .
Yang tu secret laa . . 
Sebab Mira nak beli dulu, baru nak bagitahu . . . 
Hehehe . . .

Bukan tu saja . . .
Mira pun dah dapat KAD DISKAUN SISWA . . .
tapi, untuk Mira siswi la kan . .  
hahaha . . .
Actually, dah dapat lama dah . . .
Cuma saja nak update sekali . . .
Tak caya ? 


Tu kan nama Mira . . .
Tempat belajar and num pendaftaran Mira . . . 
ekekeke . . . 
what is DSK ?
DSK stand for Diploma Sains Kestiausahaan. . .

Nak jugak tempek kat sini ! hehe n_n

Okayy . . .
Itu saja yang Mira nak update untuk hari neh .  ..
In Sya Allah . .
Kalau sempat, Mira akan update sikit lagi . . . 
Tata ^^
Luv ya . . 
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

No comments: