Sunday, 20 January 2013

Kalau Mulut Cakap Macam Tu, Tapi Hati ?

Salam sejahtera buat readers and rakan bloggers yang masih setia menunggu Mira hapdett ini blog. . 
Apa khabar suma ? Harap2 sehat belaka la ea. . 
Mira sehat ja, tapi tu lerr, SANGAT SIBUK yang amat sangat . .
Maklumlah kan . . Life as a student . . Sometime very busy right?
Okay, let's drop the topic about . . Hari neh Mira nak share satu benda yang terjadi kat Mira sekarang . . 
Berbalik kepada tajuk entri . . 
"KALAU MULUT CAKAP MACAM TU, TAPI HATI ?"


Mesti readers kata . . 
: Apekah si Mira neh? Tah hape2 jeh~~
:Mira neh dah kenapa jiwang rusting at sini plak~~
Never mind, you can say what u want . . 
I don't mind it at all, as long it is not hurting me .  . Get it?
So, Mira pesan ceap2 kepada sesiapa yang tak sudi nak baca entri mira yang entah panjang ke tak neh . . .
Bolehlah kiranya dengan segala hormatnya tekan button pangkah kat tab ataupun browser anda . .
Kepada yang nak tahu teruskan baca ea . . Mira hargai korang sangat2.  .


Actually, cerita dia macam neh . . .
Mira dengan tidak sengaja telah FALL IN LOVE AGAIN
 
With somebody yang Mira dah anggap sebagai 'abang kandung' . . 
Susah kan? Oke, dalam cerita neh kita gelar dia 'X'.
Before neh X ada buat confession kat Mira yang dy suka kat Mira . . 
1
2
3

lebih kurang camneh la expression Mira time tuu~~~ #perasan cute
Berani kan dia admit kat Mira . . 
Mira rasa macam nak cakap benda yang sama kat dy . . 
Tapi, dalam masa yang sama, Mira takut 'banana fruit 2 times'
Teringat balik kenangan lama Mira in love dengan someone yang Mira sayang thap maksimum dulu neh, Mira dah letak tembok pemisah antara supaya kalau Mira sayang kat seseorang yg bernama LELAKI, Mira x akan lebih2 selagi belum ada ikatan yang sah . . .

Lepas dia admit kat Mira, Mira mula menjarakkan hubungan konon2 nak muhasabah diri. . .
Ya lah, takut kang hati Mira neh plak yang gedebuk gedebak lebih2 sayang kat dy .  .
Pastu jadi macam dulu lagi . . .
Sorry! Saya x sanggup! Saya surrender! Saya x kuat macam dulu. Dulu masa kalah tu dah siap angkat bendera PUTIH dah . . 


Dalam masa Mira muhasabah diri, tiba2 dah ter'muhaBASAH' bila Mira rasa yang Mira memang sebenarnya memang ada hati kat dy . . Walaupun Mira dah berusaha tahan dan pendam benda neh . . 
Lepas tu, nak dijadikan cerita, nak lupakan dia punya pasal, Mira pun buat-buatlah menyibukkan diri . . 
Mira mula x reply VIBER dy, mula x text dy, pastu mula reject call dy . . .
Kadang-kadang Mira layan call dy jugak, tapi tu laa, layan halai balai ~~~
Nak bercerita kat dy pun rasa macam kekok dah . . X macam dulu . ..
Syukur mak x tau pasal neh . . Ya laa, mak selalu sebelahkan si dy . . .Sampai menyebabkan Mira ter'konpius' ekceli sapa sebenaqnya anak mak ? Hurmm . . . 

Dipendekkan cerita, tiap2 hari dy VIBER SMS kt Mira .  . .
Antara soalan2 yang wajib ditanya, 
1. Duk buat apa? 
2. x rindu kat orang ka?
3. Makan dak g?
4. Tak dak nak story apa2 ka kat org?
5. dah solat ka belum?
Dan antara pesanan 'khidmat masayarakat' yang selalu dy bagi plak 
1. Jgn lupa bca quran, solat.
2. study elok2
3. jgn skip waktu makan
4. jaga diri
air mata terharu

Dy makin concern pasal hidup Mira . . 
Setiap hari dy akan tanya benda yang sama . . .

Mira kesian kat dy . . Dalam hati Mira tertanya-tanya. . 
Sebab apa laa dy suka kat Mira . . .
Nak kata macam princess ? Tak kot? Sebab mira berisi . . .
Nak kata pandai masak? pun x jugak ~~~ Kalau masak air terror ler . . .
Rajin kemas rumah? Ouppss! Anda salah orang. .  Mira x suka kemas rumah . . 
Mira suka sepah dan semak . . .
Tapi x de lah sampai nak cari barang pun x jumpa . . .
Sampai hari neh, teka-teki tu masih x terjawab . . . 
Sudahnya Mira utarakan soalan tu kat dy . . .

Dengan selamber dy jawab . . .

'Orang kalau dah sayang, dah suka, dah cinta . . Segala kekurangan dan kelebihan dia orang boleh terima .  Orang yakin orang suka kat dia sejujurnya hati, seikhlasnya kasih . This is my first experience falling in love with a girl. Dia pun tau sebelum neh, orang kuat study sampai x sempat nak fikir kehendak hati dan perasaan . .  La neh orang serius dengan dia. Orang harap dia x kisah.'

Mira siap suruh dy cari orang yang lebih BAIK dari Mira lagi . . .
Tapi, dy tetap x mau jugak . . .
Dy tetap kata dy nak kat Mira . . .
Memang kat mulut Mira berkeras suruh dy cari jugak . . .
Siap duk kenen2 dy dgn bdak satu kos dgn dy lagi . . .
Tapi, dalam hati neh, hanya ALLAH ja yang tau . .
Betapa dalam hati neh menegah supaya dia jangan cari lain  . .
Mesti orang tertanya-tanya, kenapa mira x terima ja si dy tu kan?

Okeh, sebab Mira x mau terima dy ialah,
Sebab Mira rasa diri Mira x layak untuk dy. Yalah, dy budak pandai, hensem, adorable, boleh kata ala2 Jejaka Idaman Malaya jugak laa~~~
Mira neh apa yang ada ? nak kata pandai, x la pandai tpi bukan bermaksud Mira neh bodoh ke dungu ke. . Tapi, tahap kepintaran Mira rendah dari dy. Pastu Mira x cantik macam perempuan2 yang gilakan dy. Mira x pandai masak, x pandai buat kerja rumah, dan sebagainya . ..
Mira bukan gadis melayu idaman jejaka melayu.



Alahaii~~
Mira kalau boleh nak sangat situasi macam gambar2 kat bawah ~~~
readers yang setia . . . Scroll down lahh kalau nak tengok . . .


Tangan si dy berjabat dengan jurunikah~~


Solat berjemaah for the first time after NIKAH. Dy sebagai Imamku.


Upacara membatalkan air sembahayang.


x dapat yang macam dalam gmbar neh, kenduri ala kadar pun dah jadi . .


photo shooting together~~~ 


Honeymoon kat tempat yang best~~ Dalam negara pun dah cukup ^^


having a cute baby~~~

tetap bahagia walaupun dah lama kahwin.


Kebahagiaan yang besar walaupun keluarga kecil 


selalu solat jemaah dan mengaji 


Masih romantik walaupun sedang meniti usia2 senja. . . 

Mira yakin sangat2 semua orang nakkan keadaan keluarga yang harmoni macam kat atas kan ?
Macam tu lah Mira harapkan dengan si dy . . .
Tapi, mampukah kami ?
Mira selalu berdoa yang dy adalah jodoh Mira . .  .
Pemilik tulang rusuk yang ada pada Mira sekarang . . .
Bakal penyeri hidup Mira, bakal pelengkap kekurangan dan kelemahan Mira . . .



"Atas restu ALLAH 
ku ingin milikimu 
Ku berharap kau menjadi 
Yang terakhir untukku
Restu ALLAH 
Ku mencintai dirimu 
KUPINANG KAU DENGAN BISMILLAH"

Okay laa korang . . .
Dah panjang sangat dah entry kali neh . . .
Mira out dulu . . .
Nak pergi sarapan . . . 
Lapar neh ~~~ Tata ^^

Luv ya . .
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

No comments: