Friday, 28 December 2012

Addicted K-Drama (Entri Dulu Kini)

Hey eberibody . . . 
Hehehe . . . Rindunya nak merapu kat blog neh  . . .
Today, let's talk about KOREAN DRAMA . .  Nak x? 
Okeh, hari neh Mira nak share drama-drma Korea yang Mira LOIKE suka tengok and selalu layan . . 
Mira x pasti entry kali neh panjang or tak . .
Tapi yang suka layan K-Dramamesti x kisah even kena scroll sampai lebam . . 
*bajet macam ramai pulak orang yang nak baca entry dia.
Oke, dalam cerita kat bawah neh Mira akan utama filem yang paling Mira layan 
dan berdasarkan pelakon yang SUKA SUKA SUKA.
First of all, 
Drama yang paaalllllliiinnnngggg Mira layan ialah 
PLAYFULL KISS

Ohsem Hensem ! 
Ya, sapa layan cita neh jugak angkat kening . . . Heee .. .
Mira tengok cerita neh sebab Mira suka tengok Kim Hyun Joong dalam drama neh . . .
Stylish, versatile, matured, handsome adorable and others laa . .  
Fuuhh . .  Kim Hyun joong bawak watak Baek Seung Jo seorang student yg pandai dan sentiasa mendapat ranking pertama dalam setiap peperiksaan di sekolahnya. Watak dia yang cool giler tuu menyebabkan Mira terasa nak follow cerita neh smpai habis. . 
Heroin cerita neh Mira x kenal sangat. Yelah, Mira layan sikit-sikit ja. .  Yang betul-betul Mira minat . . .
Kalau yang kureng tu memang TAK la layan . .  
Btw , ,  cerita neh pun boleh tengok kat youtube . . .
Kalau x dapat cari playful kiss bole cari guna tajuk 'Mischievous Kiss'
and cerita neh macam cerita anime 'ITAZURA NA KISS' . .  alah yang anime Jepun tu . . 
Kalau nak tengok boleh usha link SINI SINI SINI.

Oke, let's move on . . 
Mira jugak layan cerita 



tengok poster neh pun dah berkenan nak tengok drama neh . . . 
Cute je Lee Min Ho buat muka camtu . . .
Drama neh pun boleh tahan lawak lerr . .  Haha . .  
Mira no komen sangat cerita neh sebab Mira pun baru mula tengok beberapa  episod je . . 
Nak download ? Bole check THIS LINK

Next ! Kita layan cerita berunsur aksi pulak  ..  
Apa yek tajuk drama tuu ? Hurmm . . 



Filem aksi lakonan abang Lee Min Ho hensem neh bersama dengan aktres Korea yang cantik Park Min Young mendapat sambutan di kalangan peminat K-drama . . 
Jalan cerita dia penuh suspens . . Dan plot-plot yang dipaparkan dalam setiap scene cerita menarik hati Mira untuk menonton sampai habis walaupun line internet sangkut-sangkut . . 
Haha . .  *dah macam buat review la plak 
abaikan . .  Neh first time mira tengok Lee Min Ho neh beraksi dalam filem aksi macam neh . . .
>maklumlah dulu x kenal sangat dengan Lee min ho<
Perkara neh membuktikan yang Lee Min Ho neh seorang artis yang berkebolehan dalam bidang lakonan . . 
Sebelum neh ramai asyik tengok dia bawak watak yang romance2 ja . . 
Nak download ? Mira x pasti drama hado ka x hado kat stok youtube . .  
Tapi korang PICIT SINI untuk tengok secara online . . 
*dengar cerita filem neh ada dalam banyak versi dan ada lagi pelakon lain yang melakonkan watak macam LMH tuu. . tapi, x tau la sebab Mira pun x sempat nak GOOGLE lagi pasal tuu . .  Hee .  .

Okay, seterusnya ~~~ 
Drama yang agak lawak . .  



Mira layan drama neh sebab jalan cerita dia yang lawak dan mencuit hati . . . *eh! bukan sama ke?
Abaikan . .  
Satu kelemahan cerita neh (bg pendapat Mira lerr) 
Heroin dia lebih tua dari hero . . .  
Gosh ! Yang laen suma dah okeh . .  
tapi nak cakap banyak pun x boleh lahh . .  
Sebab drama neh memang best . .  And sapa2 yang tension tuu boleh la layan drama neh .. .  
hilang tension . .  haha . . 
KLIK SINI untuk tengok cerita neh . . . 

Fuuhhh . . . dah penat baca ye ? 
Jum rehat kejap . .  ekekeke . .  

Ok now . .  Sambung balik . . .  
Cerita seterusnya yang Mira layan . ..  
cerita lakonan Jang Geun Suk dan kakak Mira Im Yoon Ah SNSD
Tajuk dia



shoo shweet laa dua org pelakon neh . . . 
Sangat romantik la cerita dy . .  
Pandai jugak Kak Yoon A neh acting yerr . . . 
tapi sayang, Mira tengok x habeh lagi cerita neh kes sibuk yang amat2 dengan kerja . .  
Nanti dah free boleh lah layan semula . .  
Tambahan sem 2 baru ja mula . . 
So, x cramp sangat lagi . ..  
hoho . .  
nak usha drama neh ? KLIK SINI SINI

Drama seterusnya drama yang dah agak lama .  ..
Drama neh femes time Mira form 4 kot kalau x silap . .  
iaitu 2 tahun yang lalu . . . 
Agak-agak drama apa ?



Sorang perempuan diapit oleh 4 orang lelaki yang menggelarkan diri mereka F4 . . 
Lee Min Ho (Gu Jun Pyo) seorang anak pengusaha terbesar di korea iaitu Shin Hwa Group . . keluarganya sangat kaya, dan dia dibesarkan dengan belaian orang gaji dan kurang kasih sayang ibu dan bapa . . 
Kim Hyun Joong (Yoon Ji Ho) pula seorang yang perahsia. Dia tidak banyak bercakap. Dia banyak memendam perasaan. Dia juga terdiri drp golongan yang kaya .  Manakala Kim Sang Bum (Soo Yi Jung) pulak seorang yg sgat minat terhadap penghasilan tembikar . .  Dia mempunyai koleksi tembikar peribadinya yang tersendiri. last skali . .  Kim Jun (Song Wo Bin) dia neh pulak seorang gangster ke mafia tah . .  Tapi, latar belakang dy pun lebih kurang dengan F4 yang lain . .  Cuma dy neh ganas ckiet laa . .  pastu dy geng dengan Yi Jung . . Depa dua neh kaki perempuan . .  (haa. kan dah kuar bhasa Kedah)

haihh . .  makin bawah makin lama kan cerita dia .  . haha .  .

Lepas tu Mira jugak layan satu drama yang best neh . . .

ataupun drama neh jugak dikenali dengan nama You're Beautiful 


Kalau tengok daripada poster yang ditempek kat atas neh, memang nampak bebenar yang drama neh cerita pasal sebuah band korea yang terkenal iaitu A.N Jell. Antara barisan pelakon yang memeriahkan drama neh Jang Geun Suk, Lee hong Ki FT Island, Jun Yong Hwa CN Blue, and heroin cute Park Shin Hye. 
Mira layan cerita neh sebab banyak adegan lawak-lawak yang mampu menggelikan hati . . Walaupun ada scene2 tertentu yang agak sedih . Tapi, the best part ialah semua part yang Park Shin Hye menyamar jdi lelaki sebab nak tolong abang dy yg tah kemana hilang . .  
Comel sangat dia bawak watak sebagai Go Mi Nam . .  Jang Geun Suk plak seorang yang serius dan sangat cerewet. Dia macam x berapa suka sangat dengan Go Mi Nam. sejak awal kemunculan GMN sbg ahli baru AN Jell dia memang dah x puas hati . .  

Okeh macam biasa kalau korang nak tengok cerita neh korang boleh terjah Youtube atau maaduu.com . .

ada lagi x drama ? 
Haiishh . .  Ada lagi . .  
Mesti orang penat kan baca entry Mira yang panjang n sengal cap ayam neh kan ? 
Hehehe . . .

Next drama is ____________



Okeh . ..  drama neh overall memang best and sweet . . .
Jugak lawak . . . Haha  .. .  Citer pasal seorang student perempuan yang pandai dengan seorang student laki yang agak slow and nakal . . Laki tu baru ja pindah ke sekolah tuu . . .
kalau x salah Mira drama ada iras2 cerita Vanila Coklat lakonan Aiman hakim dengan izara aisyah . . . 
Cuma ada certain scenes je la yang sama . . .
Mira memang rekomen sangat korang-korang supaya tngok drama neh . . .
Memang best . .  Mesti korang pun x tahan gelak tengok adegan-adegan lawak antara Lee Mong ryong dengan Chun Hyang . . . btw, Mira x sure citer neh ada ke x kat youtube . .. 
Tapi, yg surenye dekat epdrama ada. . Mira beli DVD cerita neh . . .

Next drama mesti ramai yang dah tengok kan ? 



Wah ! Yong Hwa CNB dengan Park Shin Hye lerr . . .
Sweet sangat cheq oii . .. 
hahaha . . . Mira suka drama neh sebab Mira sukakan penampilan Yong Hwa sbg hero dalam cerita neh . . .
Pastu, digandingkan dengan Park Shin Hye memang nampak kena sungguhlah . . .
Mira x mau komen banyak pasal drama neh . . .
Takut nanti ramai plak yang 'bash' Mira kan . . . Haha . . .

Haa . . . Last drama dah neh . . . 

Korang rasa drama apa ? 
Ya! Betui tuu . ..  
Drama yang agak baru . . . 
x la baru sangat . .  mungkin baru nak femes kot . . .
Hehehe .. . 



Drama neh latest laa yang mira tau . . .
Sekarang pun x habeh tayang lagi . .  Baru episod berapa tah . . . 
Mira x tengok lagi . . . Tapi, mira just tengok trailer . . . 
Pada pendapat Mira ceta yang bergenrekan melodrama neh  mampu menjadi antara drama korea yang sweet sangat . . . Walaupun pelakon-pelakon dia pun Mira x berapa nak kenal sangat . . .
Tapi, Mira boleh jamin yang cerita neh best . . . 
hehehe . .  

I'm not sure cerita neh hado ke x hado kat youtube . . .
Tapi, nanti kalau ada online watching Mira akan update kat entry seterusnya . . .
Ok . . 

ahaii . .  tuan tanah neh . . . Sibuk menyebuk jugak nak menempekkan diri .   

Oraitee . . . sampai sini saja . . .
Mira yakin suma pun mesti dah penat tekan arrow down sebab nak usha entry neh sampai hujung . . 
haha . .  *bajet mcm ad org nak baca netry neh smpai habes . .  

nota tangan : eh korang korang . .  kalau ada cerita korea yang nak korang suggestkan kat Mira just leave a comment or letak kt shoutbox atau paling cepat IM kat inbox FB Mira . . . Mira dah addict sangat neh . . . 

Luv ya . . 
Mira 

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

No comments: