Friday, 23 November 2012

Segmen Kenal-Kenal Bersama Aisyah Humaira'



Kawan2 . Klik lah banner kat atas tu untuk join . kita kenal2 sesama blogger yeah! (Y)
Serba ringkas tentang diri Mira

Nama penuh : Nuramira Binti Mohd Jauhari

Panggilan : Mira, Iera, MJ, Miarh, kakak(utk family yg dkt2)

Asal usul nama blog : Lurve, Life, Moments of SilverRed Sakura

Kenapa nama blog berbeza ? 
okeh. Nama blog neh sebenarnya Mira letak sebab pada asal kewujudan blog ini adalah untuk Mira share semua kenangan suka duka Mira kat blog sebagai kisah hidup dan pengajaran. Lurve tu sebab masa Mira bwt blog neh, Mira tgh fall in love dgn seorang hamba Allah neh. Tapi sekarang x lagi dah. Life and Moments pulak sebab Mira nak share dengan korang semua la pasal life dan moments yang Mira lalui sepanjang hidup Mira. Next, silverRed Sakura tu sebab Mira suka warna merah and silver. Pastu masa kecik2 Mira suka layan kartun cardcaptor sakura. Heee. . . .

Umur : 18 tahun (13 Februari 1994) 

Status : I am SINGLE *wink2 (dalam proses mencari seseorang yang bakal mengisi kekosongan hati ini^^. But I don't need matchmaker)

Pelajaran : Mira bakal masuk semester kedua bulan 12 neh . Diploma Sains Kesetiausahaan di Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin, Arau (araustralia), Perlis (Perthlis).




Luv ya . . 
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Monday, 12 November 2012

Sayang Awak ^^


hai awak2 . . 
Hari neh Mira berasa bloom2 ja dalam hati neh . . 
Bukannya pasai pa . .  
Hati neh dijaga dan dibelai oleh someone special . . 
Aduhai ~~~ Sangat suka . . 
Sapa orang tu ? Okay ! Let it be secret yeah ! 
Mira segan larr kalau si dia terbaca post neh . .  *blush3


okay . .  dulu hati saya macam neh . . .
sekarang . . 


berbunga-bunga . . . 
huh ** I like ! yeah . . . 

Mesti orang cakap . .  Annoying la minah neh . . .
Buat entry tah pape jeh . . 

Okay . .  
It's my blog right ? 
So, I can everything I want yeah! 
nak baca sila-silakan . . 
x nak baca klik pangkah laju2 . . 

makin hari Mira rasa makin sayang kat dia . . 
setiap kali dia antar mesej . . 
mesti rasa sesuatu yang berbeza . . 
even Mira pernah ada BF before neh, 
tapi, x pernah rasa macam neh . .  Ada something wrong somewhere la kot . . 
Adoyai !!
Nampaknya ada orang dah berjaya bagi salam pintu hati saya . . 

For the next in my life . . 
Every time past so, color . . Much colorful than peacock . . 
I truly miss him a lot . . 


haa . ..  the end of my entry . . .
Hahaha . .  
Maaflah, readers . .  Mira sangat berjiwang malam neh . . . hehehe 

Luv ya . .
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Saturday, 10 November 2012

^FINAL^ datang padaku ~~


dan salam sejahtera kepada pembaca2 dan pengikut setia blog Mira neh . . 
So sorry sebab lama x update blog neh . . .
Faham2 lah hidup student yang nak dekat final exam neh kan . . .
Heee . . . (pulun je)

Haa . . . First of all, tahniah kat kawan2 Mira yang dapat result final exam yang baik . . .
Yang x berapa nak baik tu, jangan putus asa ea . . 
Masa masih ada . . . Anda mampu mengubahnya . . .
>ayat iklan Keselamatan Jalan Raya< 

Okay, hari neh Mira sangat seronok sebab da masuk study week . . .
Study week seminggu . . .
Untuk final semester neh mira cuma ada dua papers je . .  
Sikit kan ? 
Tapi, takut giler lahh nak jawab . . . 
Nak tahu x paper apa ? 
Okay . . Meh Mira ceta ckiet ea . . . 

1 . Office Administration 1
= paper yang pada dasarnya nampak macam senang tapi, sesungguhnya agak susah nak score . .  nak tau kenapa ? Sebab ia merupakan subjek yang bila korang x baca, korang x boleh jawab . . . X boleh kelentong . .  Semua perkara berkaitan pejabat ada diambil kira dalam subjek neh . . . Tapi, paper neh sedikit relaks sebab x ada soalan esei yang kena tulis panjang2 tu . . . So, for short . .  subject semua cerita pasal pejabat daripada yang remeh-temeh saaaammmmmppppppaaaaaiiiiiiii yang paling sukar. . . 


2 . Microeconomics
hmm . . . so far subject neh sememangnya killer . . . 
Yelah . .  Mira bukan asal dari budak perdagangan or ekonomi . . .
Untunglahh sapa yang ambik subjek ekonomi asas dengan perdagangan masa sekolah dulu . . .
Mira x ambik . . Sebab Mira student pure science . . . 
Heee . . . ~~~~ 
Tapi setakat neh, subject neh agak best walaupun susah mau skor . . . 
tapi, x kesahlahh . . . asalkan x fail jer . . . heeee . . . 
Subject neh lebih kurang mcm sambungan dari subjek EKONOMI ASAS yang bdak2 form 4 form 5 belajar tuu . . . 



Oke . .  Sampai sini dulu entry Mira untuk hari neh . . .
Ada masa, Mira update lagi . . .
Doakan Mira untuk final exam nanti . . .

Luv ya . . 
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Sunday, 4 November 2012

Jadi Yang Terbaik


hai2 . . salam sejahtera . . 
Okay . . Hari neh Mira x de menda nak post cuba nak buat luahan hati kat someone jea . . 
Harap2 dia baca luahan hati neh . . 


haa . . . neh yang Mira bwt kat FB . . .
Mira x boleh nak bohong . . .
Mira sayang sangat kat dy . .
Tapi, sekarang dy smakin jauh hati dengan Mira . . 
Mira tau dy terasa dengan Mira . . 
Tapi, untuk hubungan yang lebih dari seorang adik dan abang . . .
SERIOUSLY 
Mira not ready yet . . 
Semalam pun Mira ada update status pasrah . . .
jap Mira upload ea . .  


See that . .  Dia salah seorang yang 'LIKE' status neh . . . Hurmm . . . 
Mira harap dia baca status neh dia paham laa perasaan Mira yang satu neh . .. 
Di samping itu, Mira pun ada creditkan satu lagu untuk dia . . 
Tapi Mira letak caption laen . . .
konon2nya Mira ada creditkan lagu tu untuk crush Mira . . .
atoyaii . . .


Lagu tu lagu Aliff Aziz untuk sountrack Cinta VLOG . . .
Hurmm . .. 
Ok laa . .
sampai sini dulu Mira taip . . .
Mira nak pergi lunch dengan Mak kesayangan Mira neh . ..  hee ./ . 
daaa . . . ^^
Luv ya . . .
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^