Saturday, 27 October 2012

*Char Koay Teow* yummy~~~

Holahola everibody  . .
Haa . .  acena raya korang ?
Raya Mira x best laa kali neh . . Bosan . . 
X puas cuti . . 
Ok fine . .  Tu bukan tajuk sebenar . . 
malam neh kita bercerita tentang makanan . . 
Hurmm . . 
Lapaq weihh . .

mesti ramai yang cakap 
"hoi . hang dah lapar p la makan . . duk merungut dekat blog neh dah kenapa?"
hahaha
Tah2 korang pun ckap cmneh . . 
Huk alohh . .  ekceli . .  Mira nak share pasal satu jenis makanan feveret Mira iaitu 

'CHAR KOAY TEOW'

hmm . .  besaq kan nama dy . .  hehehe . .  
apa yang specialnya char koay teow ?
Haa . .  Meh nak habaq mai . .  
Char Koay Teow neh ialah koay teow yang digoreng sedap . . 
hahahaa . . .
Mira pun x tau nak explain koay teow acena . . 
meh kita tengok camna nak masak char koay teow neh . .~~

  1. mula2 panaskan minyak pastu tumis bawang sampai naik bau . .
  2. then, masukkan cili boh dan tumis 
  3. haa . .  lepas tu letak la udang dengan kerang . . >yummy<
  4. letak sos tiram sikit pastu cmpur dgn air . .
  5. bila dah mendidih , bubuh laa koay teow . . 
  6. letak kicap sikit pastu gaul laa . . 
  7. next , masukkan telur, taugeh, kucai . Gaul sikit pastu tadaa . .  ceap . .  
  8. letak dalam pinggan siap2 cantik2 . . jeng3 . . da boleh makan ~~~


perghhh~~ sedap neh . . .
kuah banyak pastu udang besaq2 . .  ^^/

oke . . neh habaq . . 
titew nak ceta . .  tempat yang Mira suka lepak n makan char koay teow neh . . 
attention ~~ tempat neh area KEDAH saja . . 

1.  of course la kat rumah sendiri . .
2.  Dekat PENDANG, kedah . .  seberang jalan stesen minyak petronas . . perghh . . situ sedap woo char kuay teow dy . . 
3.  Dekat POKOK SENA depan restoran SANTAI neh haa . .  
4.  dekat POKOK SENA jugak . . Tapi yang berdekatan dengan Wah Seah 
and lastly . . 
5.  dekat medan selera GUAR CEMPEDAK . . ^^

Haa . . kalau sapa yang rajin overnight tuu . . 
P la try test tengok kat tempat yang Mira sebut neh . . .
Tapi , sebenaqnya mira x de la lepak sangat kat situ . . 
P beli bungkus pastu balik laa . . 
Cuma certain tempat jaa yang dine in kat situ . .  
Haha . . 
Dengan berakhirnya benda neh . . Mira pun nak menarik diri dulu . . .
Nak pegi berceap beli char koay teow kat tempat ketiga tuu . . 
Sebelum orang tanya . . Meh Mira habaq dyulu kenapa . . 
Haa . .  Parents x dak kat rumah . . 
Walaupun perempuan . . tetap ada rasa malas . .  hehe . .  
so , cara senang . . start moto , then bawak la p beli makanan . . 
sapa nak ikot jum la . .  
tapi , dwet sniri ea . . .  hahaha . . . 
Tata ^^
Luv ya . . .
Mira 

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

No comments: