Saturday, 27 October 2012

*Char Koay Teow* yummy~~~

Holahola everibody  . .
Haa . .  acena raya korang ?
Raya Mira x best laa kali neh . . Bosan . . 
X puas cuti . . 
Ok fine . .  Tu bukan tajuk sebenar . . 
malam neh kita bercerita tentang makanan . . 
Hurmm . . 
Lapaq weihh . .

mesti ramai yang cakap 
"hoi . hang dah lapar p la makan . . duk merungut dekat blog neh dah kenapa?"
hahaha
Tah2 korang pun ckap cmneh . . 
Huk alohh . .  ekceli . .  Mira nak share pasal satu jenis makanan feveret Mira iaitu 

'CHAR KOAY TEOW'

hmm . .  besaq kan nama dy . .  hehehe . .  
apa yang specialnya char koay teow ?
Haa . .  Meh nak habaq mai . .  
Char Koay Teow neh ialah koay teow yang digoreng sedap . . 
hahahaa . . .
Mira pun x tau nak explain koay teow acena . . 
meh kita tengok camna nak masak char koay teow neh . .~~

  1. mula2 panaskan minyak pastu tumis bawang sampai naik bau . .
  2. then, masukkan cili boh dan tumis 
  3. haa . .  lepas tu letak la udang dengan kerang . . >yummy<
  4. letak sos tiram sikit pastu cmpur dgn air . .
  5. bila dah mendidih , bubuh laa koay teow . . 
  6. letak kicap sikit pastu gaul laa . . 
  7. next , masukkan telur, taugeh, kucai . Gaul sikit pastu tadaa . .  ceap . .  
  8. letak dalam pinggan siap2 cantik2 . . jeng3 . . da boleh makan ~~~


perghhh~~ sedap neh . . .
kuah banyak pastu udang besaq2 . .  ^^/

oke . . neh habaq . . 
titew nak ceta . .  tempat yang Mira suka lepak n makan char koay teow neh . . 
attention ~~ tempat neh area KEDAH saja . . 

1.  of course la kat rumah sendiri . .
2.  Dekat PENDANG, kedah . .  seberang jalan stesen minyak petronas . . perghh . . situ sedap woo char kuay teow dy . . 
3.  Dekat POKOK SENA depan restoran SANTAI neh haa . .  
4.  dekat POKOK SENA jugak . . Tapi yang berdekatan dengan Wah Seah 
and lastly . . 
5.  dekat medan selera GUAR CEMPEDAK . . ^^

Haa . . kalau sapa yang rajin overnight tuu . . 
P la try test tengok kat tempat yang Mira sebut neh . . .
Tapi , sebenaqnya mira x de la lepak sangat kat situ . . 
P beli bungkus pastu balik laa . . 
Cuma certain tempat jaa yang dine in kat situ . .  
Haha . . 
Dengan berakhirnya benda neh . . Mira pun nak menarik diri dulu . . .
Nak pegi berceap beli char koay teow kat tempat ketiga tuu . . 
Sebelum orang tanya . . Meh Mira habaq dyulu kenapa . . 
Haa . .  Parents x dak kat rumah . . 
Walaupun perempuan . . tetap ada rasa malas . .  hehe . .  
so , cara senang . . start moto , then bawak la p beli makanan . . 
sapa nak ikot jum la . .  
tapi , dwet sniri ea . . .  hahaha . . . 
Tata ^^
Luv ya . . .
Mira 

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Thursday, 25 October 2012

Aku ada neh . Kau ada ?

dan salam sejahtera kepada readers blog Mira . . 
hmmm . . .
berhabuk blog neh . . . 
adoyaii . . . sibuk sangat sekarang . . .
Maklumlaa da dkat nak final kan . . . 
Ok . .  pa habaq suma ? 
Harap sehat la nuh . . .
Haa . .  
Hari neh sebenaq aee na tunjuk sedikit gmbaq 
gambaq sapa ?
huk alohh . . . gambaq cheq laa . . .
Saja teringin nak bwt photo shooooot dkt poli . . .
Memandangkan setiap rabu ada subjek POLIBRIGED 
jadi kami semua kena pegi yang polibriged . . .
Lecturer anta mesej suruh pegi dewan kuliah utama (DKU) 
jadi . .  kami suma pun p laa dku . . .
Nak dijadikan cerita . . 
Semua kena pakai baju kawad yang polibriged tuu . . .
arghhh ! x suka x suka . . .
Tapi kena pakai jugak . . .
ok. . . x mau buang masa . . . Jum usha . . .
Snap ! Snap ! Snap !

muka EmaSyima takut nak senyum sbb kena usha dgn saya ^^
my classmate derr . . 

Ema with Nina

3 gadis SINGLE MINGLE . .  he3 . . 

Syahir ~ Ema ~ Aishah ~ Mira
Awesome ^^

nak maen aci sembunyi . .  LOL . .  hahaha 

alahai ~~ my tudung ditiup angin plak . .  =='

with my awesome friend 'Ema Syima' 


Ini Syima . . ^^
And lastly . . . Tuan tanah punya gambar laa . .  Hihi . .  Crap ! Crap! Crap!

Hi , nama saya Nuramira . .  >setelah diedit dgn adobe photoshop express<
-gdik nak habaq- =='

Ok . . sampai sini jea entry Mira kali neh . .
Tata ^^
Luv ya . . .
Mira 

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

S.H.R.A.A


haihaihai sumerr . .
esok nak raye kan ? 
So, msti ramai yg tgh bwt persiapan untuk esok . . .
bg family Mira . .  x de la persiapan sangat . .
sikit2 je . .

btw . .  Mira nak tanya . .  
Ada tak antara kalian bloggers neh bwt ibadah korban esok ?
Cuba angkat jari . .  
Mira nak kira . .  Hihi . . 
haa . .  buat kenduri jangan lupa jemput Mira ok . . 
ok ekceli , taun neh Mira x de bwt korban mcm taun2 lepas . . 
Walaupun macam tu . . .
Sapa yang nak buat ibadah korban untuk esok sila2 bersedia . . 
Korban bukan menunjuk-nunjuk . . 
Tapi , berkorbanlah kerana Allah Maha esa . . 

Okay ! Last wish . . .
Selamat Hari Raya Aidil Adha . . 
buat semua readers yang sudi terjah entry neh . . .

ok . .  got  to go ~~


tata ^^
Luv ya . . .
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Sunday, 14 October 2012

LLM diabaikan ? Kenapakah?

fuhh kanan fuhh kiri . .
>haishh .   bukan jampi nahh . . neh tiup habuk<
uhuk3 . .
batuk sudahh . . 
haa . .  neh la akibatnya kalau x selalu update blog . . 
okehh . .
Usha tajuk dulu . . 
So , sebelum tuu . . .
Readers yang selalu baca post Mira . . .
sehat ka idak ? haa . . 
Alhamdulillah . .
Mira sehat2 ja . .  Cuma skrang neh demam test . . 
Pergghh! 
Ok . .
Back to the topic . . 
Ekceli , Mira bukan abaikan blog neh . . 
Neh la blog official Mira satu-satunya . . . 
Adoi . . 
Mira sebenaqnya sangat sibuk dengan kerja dan assignment bagai . . . 
Ad lagi . . 
Mini project , quiz , test dan sebagainya . . .
Kalau sebut memang x cukup satu page blog neh laa . . 
Haa . korang . . =)
Mira ada nak bagitahu neh . . .
ary neh 14 oktober 2012 
Jadi genaplah usia kawan Mira yang bernama 
Muhammad Adiy Mohd Bukhori 
Da 19 tahun da dy . . 
Hepi besday adiy . . .
Ok . . Mira rasa mcm x larat da neh . . .
Mata pun mcm ada beban ja kat atas kelopak tuu . . 
Badan pun terasa mcm nk baring2 ja atas tilam yg empuk tu . . 
Pastu cover dengan selimut ala2 toto NARITA padang besaq . . 
Ok . . Mira minx diri dulu ea . . 
Jangan berhenti baca blog Mira . . . 
Nite n sweet dream . . .
Tata
^^
#post neh ditulis seawal pagi sesudah Mira selesaikan MINI PROJECT 1 mira utk Office suite Software . . Hrap2 dpt markah elok lahh mini project tu . .  amin ~~~ ^^
Luv ya . . .
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^