Sunday, 9 September 2012

Majlis Penutup Kat PTSS

selamat hari ahad . . . 
fuhfuhfuh . . 
baru buleh update nuh . . . hahaha . . 
sebuk nak mampuih kot Mira skrang . . . 
sebuk dengan assignment , report , and macam2 . . .
haduii . . . 
oke . .  this entry Mira nak share dengan readers suma pasal tajuk kat atas . .  .
so , majlis penutup . .  Majlis penutup ape ? 
Haa . . . Meh Mira nak story ckiet . .
Minggu neh . . Start dari hari Isnin . . 
Kat poli Mira ada Majlis Tilawah Al-Quran , Festival Nasyid , dan Pertandingan Pidato Bahasa Inggeris peringkat POLITEKNIK MALAYSIA . 
So , memei la bwt kat poli Mira sebab Poli Mira jadi tuan rumah utk MAFEB kali neh . . .
Yang Mira excited sangat sebab bule jumpa kawan2 dari poli lain . . .  
contohnya , Iman dengan Fazli . . .
Iman masuk nasyid wakil Poli Kota Bharu . . 
Fazli pun masuk nasyid wakil Poli Sultanah Bahiyyah . . 
Zurina plak wakil Poli Mira masuk tilawah . . 
Mira masuk acara 'JOM TENGOK , BAGI SOKONGAN' je . . .
hahaha . . .
Oke ..  yang malam majlis penutup . . .
Majlis penutup MAFEB neh bwt kat dewan harum manis . . . 
awal tu Mira macam maaallllllaaaaassssss sangat2 nak p majlis tuu . . . 
Tapi , kami semua difahamkan student part 1 diwajibkan hadir . . .
Jadi Mira dengan simplenye pegi la ke dewan tuu . . .
Mira just pakai jubah , tudung segera yg instant . . . pastu letak bedak selapis . . . 
Memang simple habes la kan . . . 
Hmm . . . 
First tu , kna tunggu Raja Muda Perlis sampai . . .
lepas sampai je Raja Muda Perlis serta isteri , kita semua kena nyanyi lagu dirgahayu raja muda . . 
pastu sampai la part yang Mira paling pantang . . . 
Tau tak menda apa ? 
Haa . . . Part orang bagi ucapan laa . . .
Masya Allah . . . da la ucapan panjang . . .  
Sudahnya Mira duk keja posing kat dalam dewan tu . . . 
Tapi x yah letaklah pic tu . . .
Satgi orang kata x macam Mira plak ..  hahaha . . .
Ok . . . Pastu pengacara umumkan para pemenang . . 
Poli Mira cuma dapat 2 hadiah jaa . . .
1 - pidato bahasa inggeris lelaki . . 
2 - nasyid tradisional 
dua2 dpt naib johan . . . alhamdulillah . . . 
Tapi kan . . . 
Nasyid Tradisional menang dekat poli Iman . . .
iaitu kumpulan Al-Falah . . .
Then , kitorang suma diberi peluang untuk melihat para pemenang tempat pertama buat persembahan . . . 
Paling best sekali tengok nasyid . . . 
Mula-mula nasyid kumpulan Aksara . . . Politeknik Kota Kinabalu . . .
Pastu baru laa nasyid kumpulan al Falah . .  Politeknik Kota Bharu . .  
Nasib baek sempat rakam dua2 persembahan neh . . . 
Untunglaa . ..  
  
Habis jea semua majlis tamat , 
Raja Muda pun berangkat pulang . . .
lepas dy berangkat pulang , Mira dengan member2 pun pulang laa . . . 
Tapi , terserempak dengan Iman . . . 
Pastu sembang sat dengan dy . . . 
Syima pulak nak amek gambaq cheq dgn Iman . . . 
Mira pun duduk je la . . . 
Ingat depa yang len suma nak masuk  . . . Tapi , semua bwt muka selambe je tengok Mira dengan bergambaq . . . 
hmmm . . .  terpaksalah amek gambaq berdua dengan dy . . . 
ngeee .. .  pelik kot gambaq tuu . . .  
Iman tinggi . . . Mira pendek . . . Fuh . . . 
Kejap ea  . .  Mira tunjuk gmbq tuu . . . 
jengjengjengjengjeng .. 

thanks to Hasyimah Hashim sebab amek gmbaq neh . . .
Haa . . . sapa2 yg baca blog neh x yah laa duk kata pa . . .
ckup la speechless ja . . 
AND 
Mira x mau dengaq ada yang duk pasang2 Mira dengan Iman plak . . .
He's my friend . .  And only a friend . . .
>fuh ! Mira sangat agresif ea dalam hal neh<
Bukan apa . .  Mira  x mau nanti org pikir lebih dari tu . . .
Mira belajar dari pengalaman . . 
Mira pernah ter'lost' contact dengan sorg member zaman kanak2 Mira sebab hal yang macam neh la . . 
so , Mira x nak benda neh berulang lagi . . .
Haa  . . . 
ok .. . Mira asa sampai sini dulu kot entry neh . . . 
see ya ! 
Tata ^^
Luv ya . . .
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

No comments: