Saturday, 22 September 2012

Jom tingkatkan followers sampai lebam

hai hai sumer . . .
Cuaca yang cerah pagi neh menyebabkan Mira rajin berblogwalking ke blog orang . . .
Jalan punya jalan tadi , terjumpa satu entry kat blog yang Mira follow
Segmen : Jom tingkatkan follower sampai lebam . .
Jadi , tanpa berlengah Mira pun join larr segmen neh . . . 
Bukan selalu nak join segmen . . . 
Saya masih baru dalam dunia blogging neh . . .
So , jum kita join segmen neh ramai2 . . .
Syarat2 dy pun amat senang dan simple . .  
Oke , Mira x nak cakap panjang2 . .  So , sekarang neh , siapa yang nak tahu syarat2 dy , boleh lah jengah kat blog tuan yang buat segmen neh . . .
mohon klik kat gambar kat bwah neh oke . ..  
^^

oke kat bawah neh follower Mira yang terbaru . ..  
Harap2 buleh bertambahlah lepas neh . . .
^^



Luv ya . . .
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Sunday, 16 September 2012

Segmen : Follow Back Twitter [First Time Join]


First time join segmen neh . .  
Oke readers . .  jum join sama2 nak ? 
Nak join senang je . .  Klik kat banner atas tuu . . . 
n follow twitter kite kat sini . . .

oke . .  Tata ^^ 
Luv ya . . .
Mira 

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Monday, 10 September 2012

Kelas Today ^^

haihaihai . . . 
Oke korang . . . 
Kaifahalukum ? 
Besarnyee smiley kt ataih nehh . . . 
Alhamdulillah . . . Sehat2 ea sumer . . .
Sekarang neh tengah hujan kat PERLIS . . .
Sejuk sangat . . 
Terasa mcam berada kat PERTHLIS ja . .  
Hahaha . . . 
Duk Malaysia bajet duk negara omputih plak an . . .
Pulun ahh Mira neh . . .  
Hari neh besday adik Mira yg lelaki tuu . . .
Muhammad Khushairi b Mohd Jauhari . . 
Hmm . . . 
Da ckup larr umo dy 15 tahun. . . 
Hahaha . . .

haiiishhh . .  sedap r plak kek neh . .. . 
oke2 . . .  

Back to the title . . .  
Hari neh Mira ada kuiz ekonomi . . .


Haa . . .  Picture kat ataih neh laa buku ekonomi saye . . . 
Hehehe. . . 
Tapi , gmbaq neh ihsan dari encik google . . . 
Buku Mira . . . errrrrr . .. .  susah nak cerita . .. .  
Banyak sangat contengnya . .  Kertas nota lekat sana-sini . . .
adoyaii . . . Memei dalam banyak subjek yg s/u amek utk Part 1 . . .
Subjek neh yg agak susah nak skor . . .  Lagi satu office administration . . . 
Pergghhhh! Memang nak kena kerja kuat la neh . . . 
Go ! Go ! Caiyok Caiyok ! 

Kuiz ekonomi tadi ok-ok la nak jawab . . . 
Tak kata 100% boleh jawab . . .
Tapi boleh laa . . . 
InsyaAllah boleh skor kot . . . 
Hehehehe . . 
Tapi yang syoknya tadi , semua yang Mira baca ditanya dalam soalan kuiz tersebut  . . . .
Dan sangat berterima kasih kepada kawan2 yang bertanya . . .
Kalau korang tanya Mira , then Mira boleh jawab bagi korang faham , ,
then , Mira akan lebih faham . . .
Thanks a lot dear friend . . . 
Really appriciate you all so much . . . 
Harap2 sangat dapat result elok . . . 

Hmm . . . btw . . . pasal result agama . . .
Dah dapat pun . . .
Tapi bukan dapat 10/10 . . 
Salah 2 lerr . ..  Kat bahagian penurunan al-Quran . . .
Heeeeiiiii .. .  . . Geram larr . . . Benda simple pun buleh salah . . .
xpa . .  mungkin rezeki . . . Pasneh kena usaha lebih la neh . . .  
Hmm . ..  
Pagi tadi , kelas office admin batal . . .
Tapi , puan bg assignment plak .. .  
Da la kena hantar kat dy ary selasa minggu depan before 10 a.m . . . 
adoyai . . .  Masa bile nak hantar tuu . .. 
Ary selasa kelas full kot . . . 
Hmm . .. .  apa x kata . .  Kita tunggu tengok cmna nuh . .. . 
Dah nama pun kelas cancel , merdeka sat . . .
Tapi , sat saja . . .
Sebab Mira duk pulun study ekonomi . . .
Hahahaha . . .
jangan jadi macam Mira ok . . .
Pulun last minit . . . Nak pulun , pulunlah dari sekarang . . . 
Tapi , pulun untuk kebaikan saja tau  .. .  
Toksah duk pulun hawaq kot laen plak >org utara ckap<

Getaran makin terasa sebab lepas tu kelas Keyboarding skill kat makmal steno . . .
Memang nak menaip pun dah x de mood da sebab masing2 ketaq nak jawab kuiz . . .
maklumlahh . . . topik yang neh susah ckiet . . . 
adehh . ..   
Habis jea kelas keyboarding skill tuu trus panjat tingkat 2 kat bilik 2.11 lbih krg pukul 10.55 >encik taher dismiss awai< 
 Pastu masuk kelas , Mira cari tempat depan . . .
Tapi , dapat barisan number 2 . . .
hurmmm . ..  acena pun x pa . . .  
Tetap duduk sebelah member yang agak kamceng dengan saya . ..  
Pastu jawab je la kuiz tuu sebaik mungkin . .. 
Habes ja jwb kuiz , lecturer bg briefing ckiet pasal tajuk seterusnya . . 
Wahh . . . seems like the next chapter needs me to struggle more harder than before . . .
Siap ada tutorial dengan kuiz lagi tajuk neh . . .
Memang betui susah pun . ..  


Adehh . . . ! 
Haa . .  Pape pun tadi . . . 
Masa kelas agama , x bwt dekat kelas pun . . .
Ustazah swuh duduk Pusat Islam saja . . . 
Yeahh ! Sangat best sebab x payah duk panjat tangga tinggi2 . . 
Haa . .  
Masa agam tadi , kitorang buat praktikal solat . ..
Pastu ada la ckiet2 hafazan yang bahagian 1 . . 
Tadi just bwt hafazan Doa Qunut pastu praktikal solat je . . .
Ingat nak sambung buat bacaan sujud sahwi and sujud tilawah . . . 
Tengok bawah neh . . . 

sujud tilawah 


sujud sahwi 


oke sekadar berkongsi . . . 
hehehehehe . . . 
Oke . .  nak off dulu . . .
Balik kelas trus ja bwt entry neh memandangkan line KAMSIS teramatlah laju . . .  
heheheheehe . . . 

Luv ya . . .
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Sunday, 9 September 2012

Majlis Penutup Kat PTSS

selamat hari ahad . . . 
fuhfuhfuh . . 
baru buleh update nuh . . . hahaha . . 
sebuk nak mampuih kot Mira skrang . . . 
sebuk dengan assignment , report , and macam2 . . .
haduii . . . 
oke . .  this entry Mira nak share dengan readers suma pasal tajuk kat atas . .  .
so , majlis penutup . .  Majlis penutup ape ? 
Haa . . . Meh Mira nak story ckiet . .
Minggu neh . . Start dari hari Isnin . . 
Kat poli Mira ada Majlis Tilawah Al-Quran , Festival Nasyid , dan Pertandingan Pidato Bahasa Inggeris peringkat POLITEKNIK MALAYSIA . 
So , memei la bwt kat poli Mira sebab Poli Mira jadi tuan rumah utk MAFEB kali neh . . .
Yang Mira excited sangat sebab bule jumpa kawan2 dari poli lain . . .  
contohnya , Iman dengan Fazli . . .
Iman masuk nasyid wakil Poli Kota Bharu . . 
Fazli pun masuk nasyid wakil Poli Sultanah Bahiyyah . . 
Zurina plak wakil Poli Mira masuk tilawah . . 
Mira masuk acara 'JOM TENGOK , BAGI SOKONGAN' je . . .
hahaha . . .
Oke ..  yang malam majlis penutup . . .
Majlis penutup MAFEB neh bwt kat dewan harum manis . . . 
awal tu Mira macam maaallllllaaaaassssss sangat2 nak p majlis tuu . . . 
Tapi , kami semua difahamkan student part 1 diwajibkan hadir . . .
Jadi Mira dengan simplenye pegi la ke dewan tuu . . .
Mira just pakai jubah , tudung segera yg instant . . . pastu letak bedak selapis . . . 
Memang simple habes la kan . . . 
Hmm . . . 
First tu , kna tunggu Raja Muda Perlis sampai . . .
lepas sampai je Raja Muda Perlis serta isteri , kita semua kena nyanyi lagu dirgahayu raja muda . . 
pastu sampai la part yang Mira paling pantang . . . 
Tau tak menda apa ? 
Haa . . . Part orang bagi ucapan laa . . .
Masya Allah . . . da la ucapan panjang . . .  
Sudahnya Mira duk keja posing kat dalam dewan tu . . . 
Tapi x yah letaklah pic tu . . .
Satgi orang kata x macam Mira plak ..  hahaha . . .
Ok . . . Pastu pengacara umumkan para pemenang . . 
Poli Mira cuma dapat 2 hadiah jaa . . .
1 - pidato bahasa inggeris lelaki . . 
2 - nasyid tradisional 
dua2 dpt naib johan . . . alhamdulillah . . . 
Tapi kan . . . 
Nasyid Tradisional menang dekat poli Iman . . .
iaitu kumpulan Al-Falah . . .
Then , kitorang suma diberi peluang untuk melihat para pemenang tempat pertama buat persembahan . . . 
Paling best sekali tengok nasyid . . . 
Mula-mula nasyid kumpulan Aksara . . . Politeknik Kota Kinabalu . . .
Pastu baru laa nasyid kumpulan al Falah . .  Politeknik Kota Bharu . .  
Nasib baek sempat rakam dua2 persembahan neh . . . 
Untunglaa . ..  
  
Habis jea semua majlis tamat , 
Raja Muda pun berangkat pulang . . .
lepas dy berangkat pulang , Mira dengan member2 pun pulang laa . . . 
Tapi , terserempak dengan Iman . . . 
Pastu sembang sat dengan dy . . . 
Syima pulak nak amek gambaq cheq dgn Iman . . . 
Mira pun duduk je la . . . 
Ingat depa yang len suma nak masuk  . . . Tapi , semua bwt muka selambe je tengok Mira dengan bergambaq . . . 
hmmm . . .  terpaksalah amek gambaq berdua dengan dy . . . 
ngeee .. .  pelik kot gambaq tuu . . .  
Iman tinggi . . . Mira pendek . . . Fuh . . . 
Kejap ea  . .  Mira tunjuk gmbq tuu . . . 
jengjengjengjengjeng .. 

thanks to Hasyimah Hashim sebab amek gmbaq neh . . .
Haa . . . sapa2 yg baca blog neh x yah laa duk kata pa . . .
ckup la speechless ja . . 
AND 
Mira x mau dengaq ada yang duk pasang2 Mira dengan Iman plak . . .
He's my friend . .  And only a friend . . .
>fuh ! Mira sangat agresif ea dalam hal neh<
Bukan apa . .  Mira  x mau nanti org pikir lebih dari tu . . .
Mira belajar dari pengalaman . . 
Mira pernah ter'lost' contact dengan sorg member zaman kanak2 Mira sebab hal yang macam neh la . . 
so , Mira x nak benda neh berulang lagi . . .
Haa  . . . 
ok .. . Mira asa sampai sini dulu kot entry neh . . . 
see ya ! 
Tata ^^
Luv ya . . .
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^