Tuesday, 31 July 2012

Header Baru Lagi !


dan salam sejahtera . . 

Oke , ,  perasan x ?
Header bertukar lagi . . 
hehehehehe . . .

Taste Mira kali neh putih semata-mata . . .
Sebelum neh asyik background gelap-gelap je . . 
Kali neh Mira kasi nampak terang ckiet background tuu , , ,
Bak kata oqg KEDAH . .  Ceqah mata tengok . . .
Hahahaha . . 


header lama yg x berapa nak matured . .  XD

pendapat korang tentang header neh ? hehehehe . 

Luv ya , 
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Wednesday, 25 July 2012

Makanan Kesukaan Rasulullah


Mira x de nak share apa2 pun hari neh . .  
cuma nak letak satu pengetahuan neh ja . .  
Meh la baca sampai habeh . .  
Boleh jugak kita dapat manfaat bersama kan ? 
Oke , scroll down cpt . . 


MAKANAN KESUKAAN RASULULLAH S.A.W 

1-Barli
Bagus untuk demam jika dibuat sup



2-Kurma
Nabi berkata rumah yang tidak mempunyai kurma adalah seperti rumah yang tidak ada makanan.

3-Buah Tin
Buah dari syurga boleh mengubati penyakit buasir.

4-Anggur
Nabi suka buah anggur ianya dapat membersihkan darah,menguatkan buah pinggang dan membersihkan perut.

5-Madu
Ia adalah makanan segala makanan,minuman segala minuman,ubat segala ubat.Mengubati cirit birit jika dibancuh dengan air panas,membuka selera,menguatkan perut dan membuang kahak.Elok diminum diwaktu pagi dengan air suam.


6-Tembikai (segala jenis)
Nabi berkata wanita mengandung tidak akan gagal melahirkan anak yang baik dari segi karater dan wajahnya, digalakan memakannya bagi wanita mengandung.


7-Susu
Nabi berkata susu baik untuk membuang panas badan seperti tangan membuang peluh dari dahi.Menguatkan belakang memperbaiki otak memperbaharui pandangan mata,membuang kelupaan.


8-Cendawan
Baik untuk mata juga perancang keluarga.



9-Minyak Zaitun
Rawatan kulit dan rambut juga melambatkan penuaan,merawat radang perut.


10-Delima
Membersihkan tubuh dari syaitan juga bisikan syaitan selama 40 hari.

11-Cuka
Nabi selalu meminum dengan minyak zaitun (trend yang popular di restoran Italy)


12-Air
Minuman terbaik.Jika dahaga hendaklah disedut perlahan-lahan.Jangan diteguk sebab ianya mudah mendapat sakit pada hati.


13-Labu 
Labu juga merupakan salah satu makanan kegemaran Rasulullah . 




Oke Oke . .  
Yang tu saja Mira nak share hari neh  . . 
Mira nak kena going out dulu neh . . 
Kejap lagi ada kelas keyboarding skill plak dekat Makmal Steno . . 
Teruskan membaca entry Mira . . 

saja nak menempek jugak . .  ^^

Tata . .  ^^ 

Luv ya . . 
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Saturday, 21 July 2012

PTSS



haihaihai . . 
salam sejahtera . . ahlan wasahlan . . 
Mira sekarang da rasmi menjadi student kat 
Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin . .
Student of Poly-Tech Tuanku Syed Sirajuddin , Pauh Putra .
Diploma in Secretarial Science Part 1 






Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Friday, 13 July 2012

Outing Again With . . . (jeng jeng jeng)



dan salam sejahtera . . 
sebelum tu nak habaq mai , entry neh ter'post' lmbt disebabkan ada masalah teknikal sikit . . 
Hari neh Mira happy sangat2 . . .
Oke . . Nak tau paseipa ? ? 
Truskan baca entry neh sampai habeh . . . 
Yang x mau tau or amek kesah PLEASE dgn segala hormatnya tekan ( X ) button laju2 . . 
Muehehehe . . 






Tajuk kita malam neh >acecei . . gaya macam nak mula khutbah ja< 
Outing again with . .  >jeng jeng jeng< 
Haa . . Cer teka Mira keluar dengan sapa hari neh  ?
Adik Mira >MAISARAH< 
Salah Salah  . . . Bukan jawapan yg saya cari . . 
Uncle FAIZ 
Pun bukan . . . Cuba lagi . . 
Ahaa . .  WALID MARWAN kan ? 
Yaa ! Tahniah kepada siapa yg dpt menekanya . . 
Hadiah dia  . . Sejambak kasih sayang yg mekar dalam jiwa . . 
>adeh . . Mira terlebih jiwang plak hari ni< 




Oke . .  Mira bwt apa outing dgn dy ?
Hahahahaha  . . . >Gelak guling2<
Haa . .  Tu la yg Mira bwt . . .
Tak percaya . .  ? 
Memang sungguh laa . . .
Mira keja gelak jaa ari neh . .  
Mula2 jumpa dgn dy dah gelak dah . .  
Adehaii . . . Memang betui la , duduk dgn dy bule hilang stress . . . 





Macam kitorang menyembang tadi . . . 
Tapi , banyak pasal life la . . 
well , pasal perkembangan hidup masing2 . .  .
Pastu banyak pasal kenangan2 zaman sekolah dulu . . .
Hahaha . . .



>Mira pun tatau kenapa Mira jiwang sangat2 malam neh< 
Ingat awal tu nak kuar main bowling . .
Ya la . .  Bule jugak release tension . . . 
Muehehehehe  . . . 
Tapi , apa tak kata . . . ada orang booking sky bowl untuk tournament plak . . .
so , kitorang hanya melihat sahaja . . 


wahhh ! STRIKE !!!!! 
muehehehehe . . 
Lepas tu menyembang lagi . . . 
Dy ceta pasai bisnes dy laa . . . 
Haha . . 


habeh sembang . . Perut pun lapaq . . 
Jadi , kitorang pun decide na p makan . . . 
Makan apa tau ?
Haa . . Makan yg neh  . . 


nyum . .  nyum . .  cedaaappp ! 
huahuahuahua . . .
habes makan kitorang solat .
Lepas solat je trus mintak diri . . 
Encik Awan mendung semacam , tanda kedatangan Cik Hujan . 

Then , outing kitorang tamat kat situ laa . . 


Luv ya . . .
Mira 

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^