Friday, 20 April 2012

Hati dan Perasaan



 dan salam sejahtera . 
Oke . Hari neh Mira x pasti bape pnjg entry neh . 
Sapa yang x sanggup na baca pliss tekan button pangkah tu kuat2 oke . 
>bukan menghalau tapi diminta keluar secara terhormat oke< 

Bercerita tentang hati dan perasaan . 
Serius berat kot .
Bukan senang kita nak paham soal hati dan perasaan . 
Kadang-kadang hati dan perasaan kita sendiri pun kita x boleh na pikiaq or agak . 
Neh kan pulak hati dan perasaan orang laen . 
Tapi , Mira x nafikan ,
mungkin sesetengah orang tu diberi kelebihan untuk memahami soal hati dan perasaan . 
Untunglah kan .

Mira x dak kelebihan tu .  
Sebab , selama 18 tahun 2 bulan 7 hari Mira hidup kat dunia neh 
mira sendiri x boleh nak pastikan hati dan perasaan Mira .
Contohnya , klaw Mira suka kat someone neh , 
Mira akan admire dia gila2 walopun dia x taw yang Mira syok kat dia . 
b.t.w , bila dah jumpa dgn oqg laen yang lebih concern pasai Mira , 
Mira akan trus beralih arah . 
I don't know why . 
Oke . Enough . Mira dah merapu . 

Masa Mira baca sebuah buku tadi . 
>bukan novel nah< 
Mira ada terjumpa satu kumpulan kata-kata yang menarik minat Mira untuk letak dalam blog neh . 
Oke , kata-kata dia berbunyi cam neh . 

" Minat x semestinya Ingin . 
tapi , Ingin semestinya Minat .
Ingin x semestinya Suka .
tapi Suka semetinya Ingin .
Suka x semestinya Cinta .
tapi Cinta semestinya Suka .
Cinta x semestinya Sayang . 
tapi Sayang semestinya Cinta ."

Mira cuba translate kan dalam bahasa Mira sendiri . 
But , I can't . 
Sebab Mira sendiri masih x dak kekuatan nak memahami diri sendiri .
Mungkin jugak Mira memerlukan masa untuk belajar memahami diri Mira sendiri .
Yang paling penting sekarang , 
Mira nak cuba memahami kehendak hati Mira dulu . 
sebab Mira kepercayaan Mira terhadap gerak hati Mira sekarang dah semakin goyah . 

Tapi , macam mana pun , Mira tetap bersyukur . 
Dalam keadaan Mira macam neh , Mira masih dikurniakan keluarga , kawan2 yang amat memahami diri Mira . 
Hebat kan depa . 
Oke la . sampai sini saja kot entry Mira . 
I'm going to continue my cerita at my second blog . 
k , daaa . . .  ^^

p/s : sampai la neh , Mira x dak keyakinan nak bukak blog tu sbgy public blog . I'm so sorry . Just org tertentu ja yg boleh . 

Luv ya . . 
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

No comments: