Saturday, 14 April 2012

Rindu . Missing . Perlukah ?



hei hei . .  
helo2 . .  hola2 . . haha . .
korg sumer sehat kn ? oke  . Mira pun sehat jugak . . 
alhamdulillah . . ^^
oraite2 . . berbalik pada tajuk Mira mlm neh , , 
Rindu or Miss ? Perlukah ? 
Mira x taw la jwapan korg . .  
Neh jawapan Mira based on my point of view oke . . 
Bagi Mira la kn . . 
Rindu neh mmg perlu ada dlm diri manusia . . 
Sebab . . . 
Rindu neh anugerah yang Allah SWT bg kt setiap makhluk . .
Kita x sedaq bila ia wujud . . 
Bila kata pasal rindu neh . . . stengah oqg akn pikir yg ianya cuma rindu sesama manusia . . 
Yang sebenarnya , kita kena buka hati , buka mata . . 
Jangan pandang something tu dri satu aspek sahaja . .  
Kita perlu melihat dgn lebih mendalam . . . 
Biar otak kita bekerja lebih ckiet . . . Klaw x memang la kita x berfikiran terbuka . . 
Orang yang berfikiran tertutup neh ialah bangsa yang mundur . . .
Okey  , kt sini Mira na gtaw yg rindu neh ada banyak . . 

1 -  rindu sesama manusia . . >yg selalu kita dgq<
2 - rindu kepada Tuhan  . . . >Allah SWT<   (mgkin di bibir tidak di hati)
3 - rindu kepada Rasulullah >sama jugak dgn num 2< 
4 - rindu kepada harta yang telah digunakan atau yang telah hilang / musnah 
dan sebagainya . . .

Setengah orang akn kata . .  Rindu tu sgt menyeksakan . . 
Rindu tu sgt sakit . . .
Rindu memungkinkan seseorang mengalirkan air mata . . 
Rindu menyebabkan seseorag membuat sesuatu di luar jangkaan . . 
Rindu itu indah . . 
Rindu itu bahagia . . . 

Ya , sumer betul . .  
Nak habaq , rindu tu memang ada banyak konteks . . . 
Bukan hanya satu konteks sahaja . . 
Rindu . . 
Satu perasaan yang seringkali dirasai oleh setiap insan . . 
Jum kita dgq satu lagu nasyid pasai RINDU . . .


oke .  sebelum undur diri Mira nak say sorry klaw ada yg terasa hati or something yg spesis nan dy . 
Mira x de masa nak tulis pnjg2 . .  
selami jiwa , rawat rohani , perkasa iman .
>tagline kawan< 
wasalam 

Luv ya . . .
Mira 

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

No comments: