Wednesday, 25 April 2012

Result Matrik & Form 6 .



hohoi sumer  . . .
oke . .  Mira na straight to the point ary neh . . 
Memandangkan hari neh keputusan matrik kuar . . 
Mira na share la nan korg sumer pasal keputusan tersebut . . 
So ,  kepada sesiapa yang masih belum menge'check'kan diri anda , bolehlah klik kat link bawah neh . . 

yang na check Matrik klik bawah neh 

SEMAK MATRIKULASI KPM

okeh settle . .  
yang na check form 6 pulak klik link bawah neh 

SEMAK TINGKATAN 6 BAWAH

oraite . . Mira pun baru check je tadi . .
Mira dapat Form 6 kat SMKAK aliran agama . 
So , matrik x dapat la . . 
Hoho . 
Apa yang Mira boleh kata , 

ALHAMDULILLAH 

x caya ? tgok gmbaq neh . . klaw x nmpk zoom oke . . 
huhu 


abaikan yang laen2 yg x berekanaan tu oke  . . 
oke korang . .
Mira na pegi lunch dulu neh . . 
daa . .  tataa . .

Luv ya . . . 
Mira 

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Friday, 20 April 2012

Hati dan Perasaan



 dan salam sejahtera . 
Oke . Hari neh Mira x pasti bape pnjg entry neh . 
Sapa yang x sanggup na baca pliss tekan button pangkah tu kuat2 oke . 
>bukan menghalau tapi diminta keluar secara terhormat oke< 

Bercerita tentang hati dan perasaan . 
Serius berat kot .
Bukan senang kita nak paham soal hati dan perasaan . 
Kadang-kadang hati dan perasaan kita sendiri pun kita x boleh na pikiaq or agak . 
Neh kan pulak hati dan perasaan orang laen . 
Tapi , Mira x nafikan ,
mungkin sesetengah orang tu diberi kelebihan untuk memahami soal hati dan perasaan . 
Untunglah kan .

Mira x dak kelebihan tu .  
Sebab , selama 18 tahun 2 bulan 7 hari Mira hidup kat dunia neh 
mira sendiri x boleh nak pastikan hati dan perasaan Mira .
Contohnya , klaw Mira suka kat someone neh , 
Mira akan admire dia gila2 walopun dia x taw yang Mira syok kat dia . 
b.t.w , bila dah jumpa dgn oqg laen yang lebih concern pasai Mira , 
Mira akan trus beralih arah . 
I don't know why . 
Oke . Enough . Mira dah merapu . 

Masa Mira baca sebuah buku tadi . 
>bukan novel nah< 
Mira ada terjumpa satu kumpulan kata-kata yang menarik minat Mira untuk letak dalam blog neh . 
Oke , kata-kata dia berbunyi cam neh . 

" Minat x semestinya Ingin . 
tapi , Ingin semestinya Minat .
Ingin x semestinya Suka .
tapi Suka semetinya Ingin .
Suka x semestinya Cinta .
tapi Cinta semestinya Suka .
Cinta x semestinya Sayang . 
tapi Sayang semestinya Cinta ."

Mira cuba translate kan dalam bahasa Mira sendiri . 
But , I can't . 
Sebab Mira sendiri masih x dak kekuatan nak memahami diri sendiri .
Mungkin jugak Mira memerlukan masa untuk belajar memahami diri Mira sendiri .
Yang paling penting sekarang , 
Mira nak cuba memahami kehendak hati Mira dulu . 
sebab Mira kepercayaan Mira terhadap gerak hati Mira sekarang dah semakin goyah . 

Tapi , macam mana pun , Mira tetap bersyukur . 
Dalam keadaan Mira macam neh , Mira masih dikurniakan keluarga , kawan2 yang amat memahami diri Mira . 
Hebat kan depa . 
Oke la . sampai sini saja kot entry Mira . 
I'm going to continue my cerita at my second blog . 
k , daaa . . .  ^^

p/s : sampai la neh , Mira x dak keyakinan nak bukak blog tu sbgy public blog . I'm so sorry . Just org tertentu ja yg boleh . 

Luv ya . . 
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Sunday, 15 April 2012

Ku Ingin Kamu by Romance



Hari neh Mira asa na post lirik lagu . . 
Sapa yang tgok cerita 'CINTA BUAT EMELDA' 
di slot Akasia TV3 tu mesti pernah dgaq lagu neh kan ? 
Oke . .  Tonight , Mira na share lirik lagu neh nan korg oke . . 
Yang x pernah kenai lagu neh jum usha youtube neh dulu . . 
Chill larh . . 


Ku Ingin Kamu 

Demi semua yang aku jalani bersamamu 
Ku ingin kau jadi milikku 
Ku ingin kau di sampingku 
Tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta 
Dan hanya dirimu yang bisa 
Membawa surga dalam hatiku 

Ku ingin engkau menjadi milikku 
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku 
Dan aku kan berjanji 
Hanya kau lah yang ku sayangi 
Ku akan setia di sini 
Menemani

Setuhanmu 
Bagai tangan sang dewi cinta 
Yang berhiaskan bunga asmara 
Dan membuat ku tak kuasa 

Ku ingin engkau menjadi milikku 
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku 
Dan aku kan berjanji 
Hanya kau lah yang ku sayangi 
Ku akan setia di sini 
Menemani

Di setiap alir darahku 
Tersimpan di hati kecilku 
Bahawa dirimu terindah untukku 

Ku ingin engkau menjadi milikku 
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku 
Dan aku kan berjanji 
Hanya kau lah yang ku sayangi 
Ku akan setia di sini 
Menemani

Selama ku bisa bertahan 
Selama ku bisa bernafas 
Selama Tuhan mengizinkan 
Ku ingin selalu menjagamu 
Ku ingin selalu menjagamu 
Ku ingin selalu menjagamu 
Ku ingin selalu menjagamu 

Selama ku bisa bertahan 
Selama ku bisa bernafas 


********
okeh . .  settle for this entry . . 
Mira harap Mira boleh slalu update blog neh . . 
Lpas neh mungkin lebih sibuk bila Mira da start sambung study . .
Doakan kejayaan Mira oke . . 

Luv ya . . .
Mira 

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Saturday, 14 April 2012

Rindu . Missing . Perlukah ?



hei hei . .  
helo2 . .  hola2 . . haha . .
korg sumer sehat kn ? oke  . Mira pun sehat jugak . . 
alhamdulillah . . ^^
oraite2 . . berbalik pada tajuk Mira mlm neh , , 
Rindu or Miss ? Perlukah ? 
Mira x taw la jwapan korg . .  
Neh jawapan Mira based on my point of view oke . . 
Bagi Mira la kn . . 
Rindu neh mmg perlu ada dlm diri manusia . . 
Sebab . . . 
Rindu neh anugerah yang Allah SWT bg kt setiap makhluk . .
Kita x sedaq bila ia wujud . . 
Bila kata pasal rindu neh . . . stengah oqg akn pikir yg ianya cuma rindu sesama manusia . . 
Yang sebenarnya , kita kena buka hati , buka mata . . 
Jangan pandang something tu dri satu aspek sahaja . .  
Kita perlu melihat dgn lebih mendalam . . . 
Biar otak kita bekerja lebih ckiet . . . Klaw x memang la kita x berfikiran terbuka . . 
Orang yang berfikiran tertutup neh ialah bangsa yang mundur . . .
Okey  , kt sini Mira na gtaw yg rindu neh ada banyak . . 

1 -  rindu sesama manusia . . >yg selalu kita dgq<
2 - rindu kepada Tuhan  . . . >Allah SWT<   (mgkin di bibir tidak di hati)
3 - rindu kepada Rasulullah >sama jugak dgn num 2< 
4 - rindu kepada harta yang telah digunakan atau yang telah hilang / musnah 
dan sebagainya . . .

Setengah orang akn kata . .  Rindu tu sgt menyeksakan . . 
Rindu tu sgt sakit . . .
Rindu memungkinkan seseorang mengalirkan air mata . . 
Rindu menyebabkan seseorag membuat sesuatu di luar jangkaan . . 
Rindu itu indah . . 
Rindu itu bahagia . . . 

Ya , sumer betul . .  
Nak habaq , rindu tu memang ada banyak konteks . . . 
Bukan hanya satu konteks sahaja . . 
Rindu . . 
Satu perasaan yang seringkali dirasai oleh setiap insan . . 
Jum kita dgq satu lagu nasyid pasai RINDU . . .


oke .  sebelum undur diri Mira nak say sorry klaw ada yg terasa hati or something yg spesis nan dy . 
Mira x de masa nak tulis pnjg2 . .  
selami jiwa , rawat rohani , perkasa iman .
>tagline kawan< 
wasalam 

Luv ya . . .
Mira 

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Wednesday, 11 April 2012

Cerita Novel ke Layar Perak



fuuuhhhhh ! bqu ary neh bule on9 blog . .
Maklumlah oqg 'korporat' 
sibuk la ckiet an . 
hehe . . gurau jea . .

oke3 . . Jum kita chat pasai post Mira malam neh . .
Lately , bnyk sguh oqg bwt filem dari novel . 
smpy jdi box office . 
ad jgak yg mengetengahkan nilai2 murni , isu kemasyarakatan , n sbgainya
x caye ? 
yang x caye neh msti x tgok TV kn ? hehe .. 
Meh Mira bwt list ckiet filem @ drama ape yg diangkat dqi novel . .
List neh hanya beberapa ja .  Klaw na buh sume maw panjang post Mira mlm neh . 
x tido pulak korang sbb bace list post yg Mira bwtkn neh . 
Take  a look . 

  1. Novel Kau Sayangku - Bikash Nur Idris  - Drama 'Dari Mata Arissa'
  2. Novel Kasih Yang Suci -  Meen Zulaikha - Drama 'Nora Elena' 
  3. Novel Bicara Hati - Damya Hanna - Drama 'Bicara Hati' 
  4. Novel Gemersik Kalbu - Anis Ayuni  - Drama 'Gemersik Kalbu' 
  5. Novel Kasih Antara Kita - Aleeya Anesa - Drama 'Cinta Buat Emelda' (latest)
  6. Novel Lagenda Budak Setan - Ahadiat Akashah - Filem 'Lagenda Budak Setan' (box office)
  7. Novel Ombak Rindu - Fauziah Ashari  - Filem 'Ombak Rindu' (film of the year) 
haa . . percaya ke x ? 
kalu x percaya lagi x tawu la na ckap . .
oke la Mira kna mnx diri dulu .  
I've got a work to do . .
Daa . .
Nanti ad masa Mira akn  post lagi . . 
Slamat Malam 

Luv ya . . .
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Monday, 2 April 2012

Samsung Galaxy Y



hohoi ! 
hehehe . . . 
sehat ka suma ? 
Mira oke jea . . 
malam neh Mira na post pasai fon bqu Mira . . 
aik ? Mira beli fon baqu ? 
sakan nuh . . .
Mira beli sbb henfon sony mira tu qosak . . 
alang2 kos perbaik dkt nak sama nan harga fon bqu . . 
Mira pon decide na beli baqu . . 
last2 tgok kt katalog COURTS MAMOTH tu ad henfon yg Mira teringin banget tu . . 


beli kt situ mmg dijamin original SAMSUNG punyee larr . . .
Mira pilih na beli 
SAMSUNG GALAXY YOUNG 
agak bqu la model neh . . 
harga dy pon x la mahal sgt . . 
henfon lama Mira tu lagi mahal . . 

lagipon dy lagi bnyk function . . 
sesuai la klaw student guna . .. 
walau bagaimana pon , 
Mira still syg kt sony k530i Mira . . 
x trade in pon henfon tu . . 
smpan jdi kenangan 
hadiah dqi abah , , , 
samsung neh plak hasil titik peluh sniri . . . 
alhamdulillah . . 
dwet esei + dwet gaji = henfon tu . . 

use my own money 

abah bagi . .  tetap di hati . . 

Luv ya . . .
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^