Saturday, 29 December 2012

// Speechless ~~


Hai ~~ (muka x bersemangat) 
Kenapa ? 
Esok akan berakhir percutian Mira untuk 9 hari . . .
Hai la . .  Kenapa sat saja rasa ?
Mungkin neh la rasanya masa di akhir zaman . . 

Minggu neh konpem punya laa 
Lecturer rajin nak bagi assignment banyak2 . . 

gambaq ihsan encik google

Assigment yang banyak tu pulak mesti kena hantaq on time. . 
Huh . .  Mencabar ketekunan nampaknya . . .
Nampaknya semester 2 yang mencabar neh memerlukan kekuatan yang jitu untuk Mira .  .


Tapi, mira x yakin . . . 
I need a tutor from someone who are better than me . . .
Macam . . .



Oh Ha Ni yang ditutor oleh Baek Seung Jo (ohh cute!)
hurm . . .
Sebelum mira start merapu, better Mira mintak diri dulu . . .
Nak tidor awal sebab esok 


Sebelum tu . .. Baek Seung Jo ada satu pesanan untuk readers2 post neh . . . 

gambaq empunya diri . .  

Anneyonghi Jumuseyo ^^

tata ^^

Luv ya . . 
Mira <3 Baek Seung Jo

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Friday, 28 December 2012

Addicted K-Drama (Entri Dulu Kini)

Hey eberibody . . . 
Hehehe . . . Rindunya nak merapu kat blog neh  . . .
Today, let's talk about KOREAN DRAMA . .  Nak x? 
Okeh, hari neh Mira nak share drama-drma Korea yang Mira LOIKE suka tengok and selalu layan . . 
Mira x pasti entry kali neh panjang or tak . .
Tapi yang suka layan K-Dramamesti x kisah even kena scroll sampai lebam . . 
*bajet macam ramai pulak orang yang nak baca entry dia.
Oke, dalam cerita kat bawah neh Mira akan utama filem yang paling Mira layan 
dan berdasarkan pelakon yang SUKA SUKA SUKA.
First of all, 
Drama yang paaalllllliiinnnngggg Mira layan ialah 
PLAYFULL KISS

Ohsem Hensem ! 
Ya, sapa layan cita neh jugak angkat kening . . . Heee .. .
Mira tengok cerita neh sebab Mira suka tengok Kim Hyun Joong dalam drama neh . . .
Stylish, versatile, matured, handsome adorable and others laa . .  
Fuuhh . .  Kim Hyun joong bawak watak Baek Seung Jo seorang student yg pandai dan sentiasa mendapat ranking pertama dalam setiap peperiksaan di sekolahnya. Watak dia yang cool giler tuu menyebabkan Mira terasa nak follow cerita neh smpai habis. . 
Heroin cerita neh Mira x kenal sangat. Yelah, Mira layan sikit-sikit ja. .  Yang betul-betul Mira minat . . .
Kalau yang kureng tu memang TAK la layan . .  
Btw , ,  cerita neh pun boleh tengok kat youtube . . .
Kalau x dapat cari playful kiss bole cari guna tajuk 'Mischievous Kiss'
and cerita neh macam cerita anime 'ITAZURA NA KISS' . .  alah yang anime Jepun tu . . 
Kalau nak tengok boleh usha link SINI SINI SINI.

Oke, let's move on . . 
Mira jugak layan cerita 



tengok poster neh pun dah berkenan nak tengok drama neh . . . 
Cute je Lee Min Ho buat muka camtu . . .
Drama neh pun boleh tahan lawak lerr . .  Haha . .  
Mira no komen sangat cerita neh sebab Mira pun baru mula tengok beberapa  episod je . . 
Nak download ? Bole check THIS LINK

Next ! Kita layan cerita berunsur aksi pulak  ..  
Apa yek tajuk drama tuu ? Hurmm . . 



Filem aksi lakonan abang Lee Min Ho hensem neh bersama dengan aktres Korea yang cantik Park Min Young mendapat sambutan di kalangan peminat K-drama . . 
Jalan cerita dia penuh suspens . . Dan plot-plot yang dipaparkan dalam setiap scene cerita menarik hati Mira untuk menonton sampai habis walaupun line internet sangkut-sangkut . . 
Haha . .  *dah macam buat review la plak 
abaikan . .  Neh first time mira tengok Lee Min Ho neh beraksi dalam filem aksi macam neh . . .
>maklumlah dulu x kenal sangat dengan Lee min ho<
Perkara neh membuktikan yang Lee Min Ho neh seorang artis yang berkebolehan dalam bidang lakonan . . 
Sebelum neh ramai asyik tengok dia bawak watak yang romance2 ja . . 
Nak download ? Mira x pasti drama hado ka x hado kat stok youtube . .  
Tapi korang PICIT SINI untuk tengok secara online . . 
*dengar cerita filem neh ada dalam banyak versi dan ada lagi pelakon lain yang melakonkan watak macam LMH tuu. . tapi, x tau la sebab Mira pun x sempat nak GOOGLE lagi pasal tuu . .  Hee .  .

Okay, seterusnya ~~~ 
Drama yang agak lawak . .  



Mira layan drama neh sebab jalan cerita dia yang lawak dan mencuit hati . . . *eh! bukan sama ke?
Abaikan . .  
Satu kelemahan cerita neh (bg pendapat Mira lerr) 
Heroin dia lebih tua dari hero . . .  
Gosh ! Yang laen suma dah okeh . .  
tapi nak cakap banyak pun x boleh lahh . .  
Sebab drama neh memang best . .  And sapa2 yang tension tuu boleh la layan drama neh .. .  
hilang tension . .  haha . . 
KLIK SINI untuk tengok cerita neh . . . 

Fuuhhh . . . dah penat baca ye ? 
Jum rehat kejap . .  ekekeke . .  

Ok now . .  Sambung balik . . .  
Cerita seterusnya yang Mira layan . ..  
cerita lakonan Jang Geun Suk dan kakak Mira Im Yoon Ah SNSD
Tajuk dia



shoo shweet laa dua org pelakon neh . . . 
Sangat romantik la cerita dy . .  
Pandai jugak Kak Yoon A neh acting yerr . . . 
tapi sayang, Mira tengok x habeh lagi cerita neh kes sibuk yang amat2 dengan kerja . .  
Nanti dah free boleh lah layan semula . .  
Tambahan sem 2 baru ja mula . . 
So, x cramp sangat lagi . ..  
hoho . .  
nak usha drama neh ? KLIK SINI SINI

Drama seterusnya drama yang dah agak lama .  ..
Drama neh femes time Mira form 4 kot kalau x silap . .  
iaitu 2 tahun yang lalu . . . 
Agak-agak drama apa ?



Sorang perempuan diapit oleh 4 orang lelaki yang menggelarkan diri mereka F4 . . 
Lee Min Ho (Gu Jun Pyo) seorang anak pengusaha terbesar di korea iaitu Shin Hwa Group . . keluarganya sangat kaya, dan dia dibesarkan dengan belaian orang gaji dan kurang kasih sayang ibu dan bapa . . 
Kim Hyun Joong (Yoon Ji Ho) pula seorang yang perahsia. Dia tidak banyak bercakap. Dia banyak memendam perasaan. Dia juga terdiri drp golongan yang kaya .  Manakala Kim Sang Bum (Soo Yi Jung) pulak seorang yg sgat minat terhadap penghasilan tembikar . .  Dia mempunyai koleksi tembikar peribadinya yang tersendiri. last skali . .  Kim Jun (Song Wo Bin) dia neh pulak seorang gangster ke mafia tah . .  Tapi, latar belakang dy pun lebih kurang dengan F4 yang lain . .  Cuma dy neh ganas ckiet laa . .  pastu dy geng dengan Yi Jung . . Depa dua neh kaki perempuan . .  (haa. kan dah kuar bhasa Kedah)

haihh . .  makin bawah makin lama kan cerita dia .  . haha .  .

Lepas tu Mira jugak layan satu drama yang best neh . . .

ataupun drama neh jugak dikenali dengan nama You're Beautiful 


Kalau tengok daripada poster yang ditempek kat atas neh, memang nampak bebenar yang drama neh cerita pasal sebuah band korea yang terkenal iaitu A.N Jell. Antara barisan pelakon yang memeriahkan drama neh Jang Geun Suk, Lee hong Ki FT Island, Jun Yong Hwa CN Blue, and heroin cute Park Shin Hye. 
Mira layan cerita neh sebab banyak adegan lawak-lawak yang mampu menggelikan hati . . Walaupun ada scene2 tertentu yang agak sedih . Tapi, the best part ialah semua part yang Park Shin Hye menyamar jdi lelaki sebab nak tolong abang dy yg tah kemana hilang . .  
Comel sangat dia bawak watak sebagai Go Mi Nam . .  Jang Geun Suk plak seorang yang serius dan sangat cerewet. Dia macam x berapa suka sangat dengan Go Mi Nam. sejak awal kemunculan GMN sbg ahli baru AN Jell dia memang dah x puas hati . .  

Okeh macam biasa kalau korang nak tengok cerita neh korang boleh terjah Youtube atau maaduu.com . .

ada lagi x drama ? 
Haiishh . .  Ada lagi . .  
Mesti orang penat kan baca entry Mira yang panjang n sengal cap ayam neh kan ? 
Hehehe . . .

Next drama is ____________



Okeh . ..  drama neh overall memang best and sweet . . .
Jugak lawak . . . Haha  .. .  Citer pasal seorang student perempuan yang pandai dengan seorang student laki yang agak slow and nakal . . Laki tu baru ja pindah ke sekolah tuu . . .
kalau x salah Mira drama ada iras2 cerita Vanila Coklat lakonan Aiman hakim dengan izara aisyah . . . 
Cuma ada certain scenes je la yang sama . . .
Mira memang rekomen sangat korang-korang supaya tngok drama neh . . .
Memang best . .  Mesti korang pun x tahan gelak tengok adegan-adegan lawak antara Lee Mong ryong dengan Chun Hyang . . . btw, Mira x sure citer neh ada ke x kat youtube . .. 
Tapi, yg surenye dekat epdrama ada. . Mira beli DVD cerita neh . . .

Next drama mesti ramai yang dah tengok kan ? 



Wah ! Yong Hwa CNB dengan Park Shin Hye lerr . . .
Sweet sangat cheq oii . .. 
hahaha . . . Mira suka drama neh sebab Mira sukakan penampilan Yong Hwa sbg hero dalam cerita neh . . .
Pastu, digandingkan dengan Park Shin Hye memang nampak kena sungguhlah . . .
Mira x mau komen banyak pasal drama neh . . .
Takut nanti ramai plak yang 'bash' Mira kan . . . Haha . . .

Haa . . . Last drama dah neh . . . 

Korang rasa drama apa ? 
Ya! Betui tuu . ..  
Drama yang agak baru . . . 
x la baru sangat . .  mungkin baru nak femes kot . . .
Hehehe .. . 



Drama neh latest laa yang mira tau . . .
Sekarang pun x habeh tayang lagi . .  Baru episod berapa tah . . . 
Mira x tengok lagi . . . Tapi, mira just tengok trailer . . . 
Pada pendapat Mira ceta yang bergenrekan melodrama neh  mampu menjadi antara drama korea yang sweet sangat . . . Walaupun pelakon-pelakon dia pun Mira x berapa nak kenal sangat . . .
Tapi, Mira boleh jamin yang cerita neh best . . . 
hehehe . .  

I'm not sure cerita neh hado ke x hado kat youtube . . .
Tapi, nanti kalau ada online watching Mira akan update kat entry seterusnya . . .
Ok . . 

ahaii . .  tuan tanah neh . . . Sibuk menyebuk jugak nak menempekkan diri .   

Oraitee . . . sampai sini saja . . .
Mira yakin suma pun mesti dah penat tekan arrow down sebab nak usha entry neh sampai hujung . . 
haha . .  *bajet mcm ad org nak baca netry neh smpai habes . .  

nota tangan : eh korang korang . .  kalau ada cerita korea yang nak korang suggestkan kat Mira just leave a comment or letak kt shoutbox atau paling cepat IM kat inbox FB Mira . . . Mira dah addict sangat neh . . . 

Luv ya . . 
Mira 

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Thursday, 27 December 2012

Segmen:Pencarian Bloglist Januari 2013 Blog GPP


Hohoi . ..  Joining a segment again . .  
from Pencinta Pink
Syarat dia pun mudah . . . 

Hit this banner to join this segment ~~~


Okeh, Akma ada suruh letak azam Mira untuk tahun depan . . 
Yeah ! Neh azam Mira for 2013 

- Nak menjadi seorang yang terus beristiqamah dalam ibadah 
 - Nak kekalkan diri dalam dean list . . 
 - Nak jadi NOVELIS sambilan . . 
 - Nak menang peraduan esei banyak2 . . .
 - Nak beli Galaxy Tab yang latest version punya . . 
- Last skali , nak cari Calon Suami
*okeh, abaikan yang neh . .  Mira dah merapu . .  

Tu je lahh azam Mira untuk tahun 2013 . .
Haa . . lupa nak cakap . . .
Segmen neh berakhir 31 Disember 2012 neh . . .
So, jangan buang masa . .  Join cepat-cepat sebab ada hadiah-hadiah menarik yang boleh dimenangi . .

Okeh, skrang time to checked all the condition 

Follow GPP = memang dah follow 
entry = this is my entry . .  =)
Azam tahun baru = done 
Follow = SilverRed Sakura dah follow dua2 blog sponsor 
Like = Ooel Stylel done mengelike page 

ALL DONE 

That's all for today . . 
Tata ^^

Luv ya . .
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Year End Giveaway by Cik Bunny

hola hola . .  
Okeh, malam neh baru boleh sibuk kat sini . . .
Mira ada menerima 'jemputan' untuk join satu GA neh . . . 
GA neh simple je . . 
okeh . .  sapa yang nak join please hit the banner . . .

http://inspirebunny.blogspot.com/2012/12/giveaway.html

so, cik Bunny. Syarat sume Mira dah follow . . . 
In shaa Allah . .  Satu pun x tinggal . . .

3 links tu done loading . . . 
follow blogs pun done already (SilverRed sakura) 
Like and subscribe ; Ooel Stylel also done 
entry : ini entrynyee . . . wee 
banner : tu kt atas 
tweet : Miarh_myra follow
instagram : iewra_cullen  follow 
(pssttt . . cik bunny, klaw rajin follow back ler tweet dgn ig tuu . .  hehehe)
Okeh, now . . .
Mira tag suma yang terbaca tertengok or tertekan masuk kat entri neh . . . 

See ya . .  
tata ^^

*nota tangan : segmen neh bakal berakhir 3 januari 2013 .  cik bunny kata maybe akn ada perubahan pada tarikh . .  so, be alert yea . .  

Luv ya . . 
Mira 

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Tuesday, 25 December 2012

Random //


Semester 2 kini bermula ~~ 
Alahaii . .  Dah sem 2 Mira neh . . 
Rasa mcam still dekat semester 1 . . 
btw . . setakat neh sem 2 agak ok ^^ *ok lahh sangat kan 
Ok la sebab x busy lagi . . 
Once dah start busy . .  Ya Allah ~~ tak menang tangan nak handle . .
so, start awal2 sem neh, memang agak kesempitan kemiskinan dari segi kewangan la . . 
sebab ENCIK PTPTN belum hulur fulus ringgit lagi . . 
ekekeke 
Sabar lah wahai hati . . Dah nak masuk lettew . . 
Semester kali neh ada beberapa subjekS killerS semacam ~~
Adoyai . . 
Dalam hati Mira duk bedebak bedebuk bedebek 
kes pikir either boleh carry on ka x boleh subjekS killerS tersebut . .
*entri kali neh x hado perenggan 
And pasal story morry Mira yang merapu penyapu tu . .
Hurmm . . .
Entah bila nak boleh siapkan ~~ 
Spiderman buat sarang dah dalam tu . . 
Habuk x payah cerita laa . . 
Cuma lupa nak cover kain putih ja . .
  *mcm dlm cerita2 melayu buat bila scene rumah yg lama ditinggalkan
ahaiii ~~ Mira kering ketandusan idea bernas lerr nak sambung cerita tu . . .
Tapi, kan dalam Mira duk bermalas-malasan hapdett cerita merapu yang tah hape2 tu ~~
ada jugak yang sudi meramaikan blog tu sejak dibuka menjadi public ~~ 
hahaha ..  Satu pencapaian yang memberangsangkan . . .
Ohoiii ! Hoi ~~~ 
Semakin ramai reader yang tertarik nak baca cerita yang x tahu penghujungnya tu . . .
Thanks a lot kalau mereka-mereka *salah tatabahasa neh. Jangan kasi tau Cikgu yerr 
yang support Mira untuk terus berjuang memerah otak menyambung cerita tersebut . . .
Ok lastly ~~ 
Abang Kamal ~~ Kak Intan 
Nanak gambar yang photoshot kat Pantai Merdeka hari tu ~~ 
*bajet mcm depa neh nak baca entri Mira yang panjang lebaq neh  
Oh My ! Photoshot ? Hang neh model ka ? Nak photoshot bagai ? 
Okay , let me clarify on something *cakap omputih sikit
Photoshot x semestinya dilakukan oleh model sahaja okay . . .
Orang biasa2 macam awak, awak, dan saya jugak boleh buat photoshot neh . . .
cuma yang dikatakan Model or Model Sambilan tu ialah kerjaya . . 
Sejenis kerjaya atau gelaran yang diberikan kepada orang yang bergiat secara langsung dan sometime boleh dikatakan secara profesional dalam bidang pengkomersialan . . 
Mungkin mereka mengkomersilkan baju, tudung, fesyen, produk2 or something else . . 
So, I'm not a model . . 
I am ordinary gurl ~~ 
Okay , ma dah panggil lunch tuu . . .
So, kita jumpa lagi kat entry2 akan datang . . . 
XOXO *gatai nak tiru DIAN dlm movie Istanbul Aku Datang
Haha . .  
Okay korang ~~ 
Tata ^^ 
Luv ya . . 
Mira 

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Wednesday, 19 December 2012

Photo Contest : Be Yourself ! by Hanna Nabiella

oke next segment err . . silap3x . . contest lerr . .  
Contest neh yang PERTAMA Mira nak join . . .
Padanlah kan sebab ni pun contest PERTAMA cik Hanna buat ^^ 
So, apa salahnya give her our support . .  Kan2 ? 

Okeh, bagi sapa2 nak join contest neh boleh KLIK kat banner bawah neh . .  
Cute lagi banner cik Hanna neh bwt . .


Oraite . .  
Syarat all done ! =) >nmpk x semangat kat situ< 
Scroll down lagi . .  
Bawah neh ada dua gambar yang nak pertandingkan . . 
Dua2 photo edit . .  Hehe . . 
Take a look ~~ Please ~~ 

Gambar Pertama 

Hidup umpama aiskrim, nikmatilah ia sebelum cair . .  >sapa yang nak kalau aiskrim tu cair . .  Kan33< 

Gambar Kedua 

Good Friends are hard to find, when we do find them, appreciate them . .
>Mira sayang sangat kawan2 Mira . Gurlz Rules. ^^< 

Okeh, that's all . . 
Tata ^^

*nota tangan : Contest neh berakhir pada 28 Disember 2012 :akn diupdate dri masa ke semasa:

Luv ya . . 
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Cari Followers Untuk Blog

hey ya ! 
Jum kita join lagi satu segmen (eh? mcm pernah baca je ayat neh sebelum neh) 
haha . . abaikan . . 
hey korang ! Jum, Mira nak join satu segmen neh . . . 
Mira tag semua yang baca post neh untuk join . . ^^ 
Maklumat lanjut klik Banner kat bawah laju2 . .  


Sebelum tu, Cik Kucing Meow neh ada bagi satu soalan suruh kita jawab . . .
Wah ! Menarik soalannya . . 
Oke soalannya ialah . .  Jeng jeng jeng . . .

Artis Kpop yang u'olls minat & lagu dorang yang u'olls suka bangat ?

Oke, neh jawapan Mira yerr . . . 
Hehe . .  

Mira agak gilos Kpop . .  (Kpopers okay ^^) 
Jawapan x limit kan ? 
First, yang paling Mira suka of course lerrr BEAST
Hampir semua lagu diorang yang Mira layan habis letup! (oopps! over plak)
Tapi yang paling Mira layan sekarang lagu MIDNIGHT and BEAUTIFUL . .
Yang penting Yong Jun Hyung sangat hensem ~~ 

Oke now ! 
Jum follow up syarat2nye . . . 
mna tahu kot2 ade yg tertinggal . . .

Follow blog : done ! 
Follow tweet2 and tekan g+1 : done jugak ! 
Entry : almost done ! 
Jawab soalan : Done ! 
Banner and backlink : Done already ! 

Kesimpulan, semua siap sudah . .  Hehe ..

*nota tangan : lagu Midnight tu ada kat playlist bawah neh ^^ Harap2 ada B2uty yg nak follow Mira ~~ Sekian . 
Luv ya . . 
Mira 

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Segmen : Cer Teka Cer Teka

oke. Again ! Segmen . . . 
Wah, segmen kali neh macam menarik . . 
Kita kena teka2 artis . . 
Haa, jum kita join segmen neh . .
Terhad kepada 30 orang sahaja ^^ 
Jum kita tengok gmbar ape yang diorang suruh teka neh . . . 


Bersama perasaan yang teramat konfidennye,
Kat bawah neh jawapan Mira . . 
X copy cat or tiru mana2 tau . . . Google sendiri ^^ guna encik Google ! Hehe

1 - Baru bertudung : Diana Amir
2 - Teman wanita awi Rafael : Hanez Suraya
3 - berlakon dalam Edisi Khas tv3 : Almy Nadia 
4 - Pelakon Ular Emas : Yatt Hamzah 
5 - Hot FM : Fara Fauzana (FAFAU)
6 - Penyanyi OST Gemersik Kalbu : Aqasha 
7 - suami Scha al-Yahya : Awal Ashaari
8 - ''miskin'' :  Jehan Miskin 
9 - Pelakon drama Terlanjur Cinta : Nazim Othman   

oke, berkenaan syarat2nye . . . 
Jum kita bwt checklist ckiet : 

Syarat-syaratnya : -

Mestilah seorang blogger dan faham bahasa Malaysia = checked ! Faham :)
Mempunyai acc facebook atau twitter atau kedua-duanya sekali = hado hado :)
follow blog saya , add facebook saya , follow twitter (akan di check) = done ! :)
follow blog sponsor >> nadiah Solehah , raja farah , Aisya story , Aina Farahin danIffah Syahirah =
like fanpage sponsor >> Nadiah Solehah ,Aina Farahin = liked :)
follow twitter >>Aina Farahin Iffah syahirah = followed :)
subscribe sponsor >>  Aisya story = subscribed :)
tulis satu entri dan jawab segmen ini = done ! :)
letak banner dalam entri = done ! :)
linkkan di bahagian comment blog (shoutbox tidak diterima)
terhad kepada 30 peserta sahaja !! (sape cpat , dia dpt)
letakkan banner di sidebar korang = done ! ada kat tepi tuu . . hehe :) 
Luv ya . . 
Mira ^^

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Tuesday, 18 December 2012

Segmen Blog Review by SANDRA


Jum join satu segmen hari neh . . 
Segmen Blog Review by Sandra . . 
Oke, klik banner laju2 untuk join segmen neh . . .


Oke ! Mira tag semua para pelawat setia LLM . . 
Jum join cepat2 . . .
Tarikh tutup 19/12/2012 . . 
Esok lettew . .  Huhu ^^


Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Wednesday, 12 December 2012

// Angkasa - Diandra Arjunaidi


Jika ku tuliskan sepucuk surat cinta ~~ lalala

Hai2 sumer . . . 
Entry hari neh Mira nak share lirik lagu yang menjadi mainan bibir Mira seminggu dua neh . . 
Mira memang suka nyanyi and menari . .  
Tapi x dak kesempatan nak msuk rancangan realiti mcm Mentor ke hapo ke . . .
x pun Akademi Fantasia  ke . . . Haha 
(berangan dalam mimpi ja la)
Okeh, x payah celoteh banyak2, kita scroll down dulu bawah !
Check it out! 

**********

LIRIK LAGU ANGKASA 

Jika ku tuliskan sepucuk surat cinta oh bagimu 
Mungkinkah ia mampu mengubah fikiranmu
Tentang diriku yang sayang 
Menanti ketibanya hari

Ke angkasa dan kembali 
Ku tetap berada di sini 
Cinta kita bagaikan fantasi 
Kau lah yang ku miliki 
Kau lah yang ku mencari selama-lamanya . . 

Walaupun kita dua insan 
Yang tak pernah memahami
Diri kita yang berlainan alam
Tapi takdir kita bertemu 
Dan ku taka akan lepaskan perasaan ini

Ke angkasa dan kembali 
Ku tetap berada di sini 
Cinta kita bagaikan fantasi 
Kau lah yang ku miliki 
Kau lah yang ku mencari selama-lamanya

Dan sayang mungkin kita
Tak harus kekal begini
Dan sayang kita harus menempuhi 
realiti realiti realiti

Ke angkasa dan kembali 
Ku tetap berada di sini 
Cinta kita bagaikan fantasi 
Kau lah yang ku miliki 
Kau lah yang ku mencari selama-lamanya ^^

**********
Gambar Diandra Arjunaidi 


Okay, sekarang kita tengok video dy plak . . .
Korang klik link bawah neh . . . 
Kita USHA KAT YOUTUBE . . 
Okayy . .  
That's all . .  
Tata ^^
Luv ya . .
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^

Tuesday, 11 December 2012

Result Saya ? Errr ^^

(entry semalam yang baru nak hapdett hari nehh . . x basik okayyy! Fresh lagi ^^ Scroll down !)
Salam Sejahtera pembaca blog Mira . .
Amacam ? sehat ?
Alhamdulillah kalau sehat . .  
Say thanks to Allah for give us a chance to breath in this world ^^
Wokeyy . .  Mari rapat2 . . 
Mira nak story satu benda yang baru jer jadi dalam hidup Mira. 
 Oooppss . .  Sebelum tu, nak tanya dulu, mana student POLITEKNIK ?
Angkat bulu KENING cepat . .
Kenapa Mira tanya mcam tu ? 
Oraite oraite ^^
Hari neh, student Politeknik Seluruh Malaya 
(ooppsss Malaysia lahh . .  Neh bahana tengok bola semalam lahh ni. . ekekeke . . 
Selamanya HARIMAU MALAYA! Aummm!)
 
kan dah lari tajuk neh . .  
wokeywokey!
Kalau anda seorang penuntut tegar di POLITEKNIK,
mohon KLIK SINI! SINI! SINI AWAK!
untuk check korang punya result . 
Pastu korang terus ke link kat bawah neh . . 
SINI SINI! SINI LERR!
Neh untuk isi e-Enrol ataupun org kata Pra-pendaftaran . . 
Haa . .  Amacam result awak ? 
mesti gempakkan ! Gempak Starrzzzz ! 
Yeah ! kat bawah neh result Mira. .  .
Alhamdulillah . . . Dekan ! 

Klik gambaq tu kalau nak usha baek punya . . 
Yang dalam kotak merah tu pointer untuk semester neh . . 
Sayang seribu kali sayang, dua subjek yang ada final exam, Mira x score A.
B+ ja termampu. . . Tapi, x pa la . . . 
mungkin rezeki setakat tu saja . . 
Alhamdulillah ^^
I hope for the better result on the next semester . . 
Wish me gud luck readers!
Thank you . . 
Nite! Tata ^^
Luv ya . .
Mira

Jum Like banyak 2 . . hehe ^^